2013年12月29日

年末の大掃除と大根の三五八漬け

師走の休日は、自宅の大掃除の手伝い。今日のメインイベントは、半年ぶりにtamiと揃って冷蔵庫の徹底掃除!
庭の枇杷の花が満開だが、アロエの蕾はまだまだ堅い。
3週間前から物干竿に吊るしてあった大根がちょうど良い具合にしんなりしてきたので取り込み、一本は三五八漬けに。この三五八漬けのもとは手軽に作れるので便利な材料です。
もう一本はtamiが別の漬け物づくりに使うそうです。でき上がりが楽しみです。(hide)

Holiday at the end of the year, the help of general cleaning of home. Main event today, thorough cleaning of the refrigerator flush with tami for the first time in half a year!
Of loquat flower garden in full bloom, but the buds of Aloe still hard.
The incorporation radish that had hung on pole interference things from three weeks ago, so have been just right to tender condition, one in SAGOHACHI pickles. This is a useful material so easily make the source of this SAGOHACHI pickles.
And the other one is so used to pickle making another tami. I look forward to completion. (hide)


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