2014年6月28日

夏野菜が届きました!と大橋弘写真展「壺中の天」

岐阜の従兄から段ボール一杯の夏野菜が届きました。
トウモロコシ、茄子、キュウリ、インゲン、ピーマン、ジャガイモ、タマネギなどなど
嬉しい野菜ばかりです。
いつもありがとうございます。(tami)
友達から吉祥寺のマクロビ店「ヒトト」で開催中の大橋弘さんの写真展「壺中の天」を教えていただき、早速二人揃って拝見させていただきました。
「壺中の天」というのは「壺の中に、仙人のすむ別天地がある」という中国故事に由来する言葉だそうで、日本でも古来壺や甕にはいのちを再生する力があると信じられていたそうです。壺の中で醸される食材は発酵を経過してまったく別の極上の食べ物に変化します。
例えば、味噌、酢、漬け物などはその代表例ですが、その壺の写真展です。
一見の価値がありますし、戦前から存在するようなヒトトの店もいい味を醸し出していました。(hide)

Summer vegetables full of cardboard arrived from cousin of Gifu.
Corn, eggplant, cucumber, green beans, bell pepper, potato, onion etc.
It is only happy vegetables.
Thank you very much. (tami)
I teach "heaven of pot during" photo exhibition of Hiroshi Ohashi being held macrobiotic shop in Kichijoji "Hitoto" from a friend, we went today afternoon  immediately.
Believe By "heaven of pot in" the case were the words derived from the China Story "in the pot, another world inhabited by hermit there" and that there is power to play a life in jars and ancient vase in Japan seemed to be.
Food that is brewed in the pot will change to the finest food completely different and after the lapse of fermentation.
For example, miso, vinegar, and pickles is a typical example, but it is a photo exhibition of the pot.
It is worth a visit, and shop Hitoto as it exists before the war was also exudes good taste. (hide)




******************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。


















キッチン ガイドhideの最新記事はこちらです!





 




・ ユーロクッチーナに見る世界の最新キッチン Vol.5

2014年6月27日

梅雨明けはまだまだ

5月のブログを見直すと、ミニ胡蝶蘭が満開になったと書いている。あれからひと月半も過ぎていながらミニ胡蝶蘭はそのままの姿を見せてくれている。これだけ長寿な花は珍しいと思う。
SousVideという真空調理の話題をAllAboutの記事でアップしたが、記事に続いていろいろな食材にチャレンジしている。今夜は味付けしたラムチョップや時鮭をバキュームでパックし、この後冷凍庫で保存する。

Delongiのオーブントースターのタイマーが壊れて不便だったので、ネットで調べたSIROCAのノンフライコンベクションオーブンを購入した。中の造りがかなり雑なのは気になるが、まだ使いはじめたばかりだがなかなかの性能だと思う。
このコンベクションオーブンSCO-313の定価は15,000円(税別)だが、ネットでは税込9,050円という驚きの価格だ。
クライアントのお客様から早々と時候のご挨拶が届いた。ルビーを並べたような佐藤錦の美しさにほれぼれする。(hide)

Wrote when reviewing the blog of May, mini Phalaenopsis orchid has become full bloom. Mini Phalaenopsis orchids is willing to show up as it is a month and a half while has passed since then. I think longevity is a rare flower only this.
Was up in the article AllAbout the topic of vacuum cooking SousVide that, but it is the challenge of a variety of food following the article. The vacuum pack this night the Tokisake and lamb chops, and stored in a freezer after this.

It was inconvenient timer toaster oven Delongi is broken, you have purchased a non-fly convection oven of SUICA was checked on the net. Structure of the inside of sloppy pretty anxious, but I just started using yet, but I think it's quite a performance.
This convection oven's price does not 8,000 yen in net costs.
Greetings summer gift and early arrived from customers of the client. I will adorably the beauty of Sato Nishiki, such as side-by-side ruby. (hide)



******************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。


















キッチン ガイドhideの最新記事はこちらです!





 




・ ユーロクッチーナに見る世界の最新キッチン Vol.5

2014年6月26日

DOLCE VITAの試食会

神楽坂のイタリア食材店「DolceVita」が来月18日にリニューアルオープンするのに先立って、取り扱う食材の試食会がニューオータニ・ガーデンコート10階にあるオカムラ・イベントルームで 、夕方6時から開かれ招待されたtamiと揃って出席してきた。
ニューオータニに向かう弁慶橋のボート屋は昔のままだが、赤坂プリンスホテルの解体がほとんど終わって巨大な穴がぽっかりと空いている。
DolceVita」はJAPAN SALTという100種類以上の塩を扱う企業が母体で、イタリア各地の最高の食材をセレクトして販売する店だ。
パーティでは旨いワインを手に、パルミジャーノレッジャーノの中でも特に優れたメーカーのチーズ、スリーメダルのバルサミコ酢、ジャム、オリーブ、ブルスケッタソースなど堪能させていただいた。ご馳走様でした!(hide)

Prior Italian food store Kagurazaka "DolceVita" is to reopen on the 18th next month, it is aligned with tami tasting of the food to be handled is opened from 6:00 evening Okamura event room on the 10th floor New Otani Garden Court I've been attending.
Boat shop Benkeibashi towards the New Otani remains of the old days, a huge hole is empty gaping dismantling of the Akasaka Prince Hotel is almost over.
"DolceVita" is a shop that companies dealing with salt more than 100 kinds of JAPAN SALT is the mother, to sell by a selection of the best ingredients throughout Italy.
To hand the delicious wine, and I am allowed to enjoy cheese manufacturers superior among other Parmigiano Reggiano, balsamic vinegar of three medals, jam, olives, and bruschetta source in the party. Was a feast! (hide)
 JAPAN SALT 大川社長の挨拶
******************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。


















キッチン ガイドhideの最新記事はこちらです!





 




・ ユーロクッチーナに見る世界の最新キッチン Vol.5