2014年3月22日

健康診断と二丁目の夕日

早朝から定例の健康診断。新しくなった調布東山病院は受診から診療費の支払いまでがすべてコンピューターでコントロールするようになったため、以前なら8時過ぎから並んでも受診時間が2時間以上も待たされることが当然のようだったが、今は決められた時間に行けば30分も待たされないで診察が受けられる。
むしろ処方薬局で薬をもらう時間のほうがかかるようになってしまった。
夕方買い物に出かけた帰り道の夕焼けが素晴らしい色に染まり、まさに三丁目ではなく小島町二丁目の夕日を楽しんだ。(hide)

Medical examination of regular from early morning. Order to pay for medical expenses came to be controlled by the computer all from visits to Chofu TOHZAN hospital's new, that the visit time to wait more than two hours, even side by side from eight o'clock In the past although seemed to be the course , and can receive medical examination without wait half an hour if I go to the time it was decided now.
More time to get a prescription medicine in the pharmacy has become rather rests.
Sunset of the way home that went shopping evening stains great color, and enjoyed the sunset of 2chome, rather than just 3chome. (hide)

東山病院の向こうにそびえるのはアフラックの本社ビル
総合病院の隣が生命保険会社というのも妙な取り合わせ
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2014年3月21日

トーヨーキッチン今年の新作はIno Puglia

朝のうちは快晴だった天候も、昼頃には厚い雲がかかり、夕方になって再び青空が広がるという乱暴な天気の春分の日。トーヨーキッチン&リビングの2014年度新製品発表会が開かれた。
昨年から始まったキーワードは「旅」。昨年は北欧フィンランドのオーロラがテーマだったが、今年のテーマは南イタリアの「Pugliaプーリア」。巨大なオリーブの古木が生い茂るこの地にインスパイアされたキッチンが今年の新作「Ino Puglia」だ。(hide)

Of the morning weather was clear and sunny as well, the day of the vernal equinox of rough weather thick clouds takes around noon, blue sky that spread again the evening. 2014 new product launches of Toyo Kitchen & Living is opened.
Keyword that began last year "journey". Aurora Nordic Finland was the theme last year, Southern Italy This year's theme is "Puglia". New this year the kitchen was inspired to this land of huge old olive lush is it "Ino Puglia". (hide)

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2014年3月20日

雨の木曜日とENGAWAランチ

朝から久しぶりに本降りの雨。しかし今までのような冷たい雨でなく、どこか春の匂いを感じさせてくれる。
渋谷H&Mの巨大看板が替わった。今までのアジア系モデルから北欧モデルに変わっただけだがやっぱりH&Mのモデルは北欧が一番イメージにつながると思う。
今日のENGAWAランチは「肉豆腐」800円。味はなかなか旨かったが何よりもダイエットレシピなのが良い。(hide)

The good rain after a long time in the morning. But rather than cold rain like until now, can I feel the smell of spring somewhere.
Huge billboard in Shibuya H&M was replaced. I just changed to the Nordic model from Asian model until now, but I think Northern Europe will lead to image most models of H&M after all.
"Meat & Tofu" ENGAWA lunch today 800 yen. The taste was delicious but quite it is preferable that a diet recipe more than anything. (hide)

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2014年3月19日

薄いコートに替えて名古屋出張

久しぶりに5時過ぎ起床!9時前の新幹線で名古屋へ出張。東京駅は快晴だったが横浜を過ぎた頃から雲が厚くなり、名古屋は再び青空がのぞいた。昼食は加茂市内の味噌カツ屋で名物の味噌カツランチ。
夕方まで打合せのあと明日の打合せが控えているのでトンボ帰りの出張。折角名古屋まで出てきているのでもう少し時間の余裕を見ておきたいものだ。
夕食は新幹線弁当。今夜は寿司幕の内で、「鯖の柿の葉寿司」「太巻き寿司」「鮭フレーク軍艦」「鮭押し寿司」「牛肉旨煮ちらしずし」「玉子とえびのちらし寿司」、おかずは「煮物」「玉子焼き「かまぼこ」「焼き鮭」「鶏照焼」「酢蓮根」「なます」「黒豆煮」「甘酢生姜」「笹団子」と非常に盛りだくさん!これで1,000円はなかなかのものだと思う。味のほうもほぼ合格!(hide)

The 5:00 wake-up for the first time in a long time too! Business trip to Nagoya Shinkansen 9:00 before. Tokyo Station was sunny but cloud becomes thicker from when I was past the Yokohama, blue sky looked again Nagoya.
Lunch MisoKatsu lunch specialties in misokatsuya Kamo city.
Business trip of dragonfly way home meeting tomorrow because the refrain after the meeting until the evening. It is because I want to look at the room of a little more time because it came out to Nagoya much trouble.

Dinner Shinkansen. Makunouchi sushi tonight, "leaf sushi persimmon mackerel", "thick rolled sushi," "salmon flakes warship", "pressed sushi salmon," "beef Uman vinegared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top", "sushi shrimp and egg", "boiled" side dishes "lots of very "kamaboko", "grilled salmon", "chicken teriyaki", "vinegar lotus root", "a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar", "boiled black beans", "sweet and sour ginger" and "bamboo dumpling" omelet! I think 1,000yen is a thing of the now quite. Towards the pass almost taste! (hide)

朝の東京は初夏の日差し
 新橋を過ぎるとイタリア街区
イタリア・ミノッティクッチーネのSRも右手のビルにある
 小田原近くで珍しい野焼き
 名古屋は再び青空に
 名古屋もずいぶん暖かかった
 これが味噌カツとかにクリームコロッケのランチ
 ディナーは「味百華」弁当
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