2014年9月20日

休日は男の料理日!

明日はOZONEの住まいづくりセミナー、23日の祝日は朝日新聞住宅展示場主催の吉祥寺でのキッチンセミナーと続くので、今日は久しぶりの休養日。
そしてtamiは朝から国連大学前で開かれる「ファーマーズファーム」へ出かけて留守番。こんな日の楽しみは、簡単な男の料理。
残り少なくなった鰹節を使って昨晩は2Lit.の鰹だしを作り、残ったカツオをIwataniのフードカッターで細かく砕いて、ごま油をひいたフライパンで味付けをしながら炒ります。でき上がりは極上のふりかけ!
ランチは、昨夜残った塩焼きサンマの身をほぐして、パスタにからめてサンマパスタ!これがまた極上の味!
昼過ぎからは、牛の肩ロースを使って極上のスープとタマネギ、ジャガイモを煮込んだ端麗なビーフシチュー。チリの赤ワイン、ポンパドールのぶどう入りフランスパンと合わせると至福の夕食になった。美味しい料理をしっかり楽しんだ一日でした。(hide)

House building seminar of OZONE by tomorrow, and holiday of the 23rd so continues with kitchen seminar in Kichijoji Asahi Shimbun housing exhibition hall sponsored, today of rest after a long time.
And tami go out be held in the United Nations university from morning to the "Farmer's Farm". Fun day like this is, cooking a simple man.
Make a bonito soup 2Lit. Last night using the dried bonito was running low, and finely crushed in food cutter of Iwatani bonito remaining, I roasted while the seasoning in a frying pan, minus the sesame oil. Finished sprinkling of the best!
The loosened only grilled saury remaining last night, lunch, pasta saury be involved in the pasta! This is the taste of the best again!
From early afternoon, a grace and beef stew stewed onion soup and the finest, the potatoes using a shoulder roast of beef. Became dinner bliss Together red wine of Chile, and French bread grapes of the pompadour. It was a day enjoyed firmly delicious cuisine. (hide)

今夜の夕焼けは恐ろしいほどのボリューム
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2014年9月19日

今年最後の夏野菜

岐阜の従兄から、今年最後の夏野菜が届きました。
今年の夏は天候不順で都内スーパーの野菜売り場は
お値段間違えているのじゃないの?
と思わせるほど高値になった野菜が今も売られています。
ゴーヤ、茄子、エンドウ豆、ささげ豆、オクラ、柚子、ピーマンなどなど。
たっぷりの野菜は、とっても嬉しいです。
早速、煮浸し、お浸し、焼なす、胡麻味噌和え、ゴーヤの佃煮などにして
美味しくいただきました。
いつもいつもありがとうございます♬(tami)

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2014年9月18日

ツナシマ・ユーザー向けキッチンセミナーとStaub新製品発表会

今朝は11時からツナシマ・ユーザー向けキッチンセミナーが開かれ、今日のお客様は8名の方々。ユーザーの方は目前に迫った機器選択のタイミングの方が多く、質問にも熱がこもります。
セミナーのあとは一旦事務所に戻り、4時半から渋谷桜丘にある川上文代さんの料理教室「デリスドキュイエール」会場でStaubの新製品発表会と料理デモンストレーション、ストウブ公式レシピ本の出版記念会が開かれ、tamiと揃って参加してきた。新しいストウブの「ブレイザー ソテーパン」の魅力を余すところなく紹介してくれた素晴らしい発表会でした。(hide)

Tsunashima user-friendly kitchen seminar is opened from 11:00 this morning, customers today people of eight. Towards the timing of equipment selection imminent is often better for the user, heat can build up even in question.

Return to the office once after the seminars, cooking demonstrations and new product launches of Staub, the publication party Staub official recipe book cooking classes Kawakami Fumiyo's in Shibuya Sakuragaoka from 4:30 in the "Delice de Cuilleres" venue it is opened, it has participated in aligned with tami. It was a great recital that you introduced me to the very best charm of new Staub of "Blazer saute pan". (hide)

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