2014年4月5日

花冷えの一日

 朝のうちの青空が昼頃には曇り空となって、渋谷の街にも雨が降った。
最高気温も14度くらいまでしか上がらなかった様で、ランチタイムも寒かった。
明日からミラノサローネへの出張なので、ランチは寿司。土曜日はランチセットが無く、この一番安い握りセットで1,980円!勘定になって2,138円ですと言われてもう一度驚く!消費税8%って5%とそれほど違わないと思っていたが、実感としては10%の消費税を取られている感じがする。

今日は友人宅での花見大会があったが、急遽入ったクライアントの打合せのために欠席。スペイン坂を上がったパルコの裏ではパグ犬が5匹以上も揃ってイベントをやっていた。(hide)

Blue sky of the morning becomes cloudy sky is around noon, rain also in the town of Shibuya. Maximum temperature also did not rise as only up to about 14 degrees, lunchtime was cold.
Because it is a business trip to Milan Salone from tomorrow, lunch sushi. No lunch set Saturday, 1,980 yen grip set this most cheap! The surprised again is said to be 2,138 yen is made ​​to account! Thought we were not so far from the 5% 's 8% sales tax, but I feel have taken a consumption tax of 10% is really like to be.

There was a cherry-blossom viewing tournaments in friend's house today, but absent for the meeting of the client that contains a hurry. I was doing an event pug dog all together five or more animals in the back of Parco went up the Spanish Steps. (hide)


****************************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。
■「ホームメイドクッキング」「おもてなし料理」「手作り・保存食品」「圧力鍋料理」ガイドtamiの最新記事はこちらです






2014年4月4日

「龍の髭」の閉店と東京デザインセンター「桜の宴」と虎ノ門「しごとバー」

久しぶりに中華ランチをと思って宇田川交番裏の「龍の髭」へ行ったら、3月末で閉店になっていた。毎朝この前を通っているが、まさか閉店になっているとは気づかなかった。
33年間も続きずいぶん世話になった店が消えてしまった。
6時過ぎからtamiと揃って東京デザインセンターの船曳社長のお招きで「桜の宴」を楽しませていただいた。ここの裏庭に広がる巨大な桜の樹は都内でも折り紙付きの花が楽しめる。数日前から雨や風が強く心配していたが丁度いい具合に満開の桜を堪能させていただいた。
そのあと、6月にオープン予定の虎ノ門ヒルズのすぐ近くにある「しごとバー@リトルトーキョー」で次男が一夜のバーテンダーをやるというのでふたりでのぞいてきた。若者たちもなかなか面白いことをやっているなと感心した。嫁さんも合流して記念のショット!(hide)

When I went to the "RYUNOHIGE" of Udagawa alternating back and think Chinese lunch for the first time in a long time , and this has been closed to the end of March . It is through this before every morning , but did not notice and are in no way closed .
Shop became much care continued for 33 years has disappeared .
I had entertained the " Feast of the cherry tree " for Save the invitation of president Funabiki of the Tokyo Design Center aligned with tami from 6:00 too . Tree of huge cherry tree spread in the backyard here can enjoy the flower of proven also in Tokyo . Wind and rain was worried strongly from a few days ago but I am allowed to enjoy the cherry blossoms in full bloom in just right condition .
After that , I've been except two of us is the second son of a bartender do it overnight in the immediate vicinity of the Toranomon Hills scheduled to open in June in the " work bar @ Little Tokyo ." Young people were also impressed with Na are doing interesting . Shot of Memorial his wife keiko also joined ! (hide)

****************************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。
■「ホームメイドクッキング」「おもてなし料理」「手作り・保存食品」「圧力鍋料理」ガイドtamiの最新記事はこちらです






2014年4月3日

花ちらしの雨

広尾駅近くの住宅リノベーションのキッチンデザインの打合せが早朝からあり、青山にあるCRAFTデザインのショールームで打合せ。懸案事項がおおよそ決まり、これから実施図面に入る。
ランチは紀伊国屋近くにある「花の館」の地下の「大かまど飯・寅福」で牛タン定食。これで1,400円はどう考えても高すぎる。それ以上にこの塩タン焼きの塩味が強過ぎてとても食べられないほど。こんな味付けでよくクレームがつかないものだと思う。南青山のサラリーマン達は味覚音痴ぞろいなのか?
渋谷に戻ってきた頃には雨脚も強くなり、ハチ公前の桜も雨の強さで散り始め、まさしく花ちらしの雨の一日となった。(hide)


There from early morning meeting of kitchen design residential renovation of Hiroo Station nearby, meeting in the showroom of CRAFT design in Aoyama. Concern is determined approximately, I go to practice drawing from now.
Lunch set meal of beef tongue underground of "HANANOYAKATA" at the Kinokuniya nearby "large furnace rice TORAFUKU". 1,400 yen is too high any way you slice it now.
The more I can not eat very salty taste of the salt baked Tan is too strong to it more. I think that it is a thing that the claim does not stick well in such a seasoning. Salaryman our Minami Aoyama is whether the tone-deaf taste complete set?
Passing shower is also strong by the time I came back to Shibuya, Hachiko cherry before beginning Chile strength of the rain, it was a day of rain flower flyer exactly. (hide)

****************************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。
■「ホームメイドクッキング」「おもてなし料理」「手作り・保存食品」「圧力鍋料理」ガイドtamiの最新記事はこちらです