2012年12月29日

神棚のお清めと鷹の爪と今年最後のホームパーティ

一日かかって、自宅の大掃除!普段の掃除を怠っているので、なかなか終わらない。
神棚もしっかり洗ってお清め。
葉山の農家で分けてもらって、tamiが干していた鷹の爪の赤と青。上手い具合に干し上がって旨そうだ。
夕方から、長男が来て今年最後のホームパーティ。tamiの美味しい料理の数々と旨いワインを堪能した。(hide)

If it takes us all day, clean the entire house! Since I neglected to clean everyday, I will not end easily.
Wash cleanse firmly altar.
Red and blue claw of a hawk to get separated by farmers in Hayama, tami had dried. I'm so in fact dry up nicely.
Home party from evening last year, eldest son to come. We enjoyed a delicious wine with many of the delicious dishes tami.(hide)


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2012年12月28日

師走の銀座と仕事納め

なかなか時間が取れず、仕事納めの今日になってようやくランチタイムに銀座伊東屋まで、NewYork MOMAのPHASE OF THE MOONという月の満ち欠けカレンダーを買いにいった。このカレンダーはデザインも良いが眺めているだけでもいろいろ空想できる。もう30年近くも毎年買い続けている。
ランチは、向かいの「煉瓦亭」か何処にしようか迷ったが久しぶりに「ハゲ天」で、特別天丼を注文1,260円はちょっと高いが仕事納めだし良しとしよう。味はこんなものかな。
渋谷事務所に戻って、大掃除をなんとか終わらせ、正月の飾り付けを終えて帰宅。(hide)
Does not quite have the time, to shop in Ginza ITOYA lunchtime today finally become work, I went to buy a calendar called PHASE OF THE MOON of NewYork MOMA. This calendar can fancy things may be looking at the design alone. I have continued to buy every year for nearly 30 years.
I try to lunch, I would pay a good job in "HAGETEN" for the first time in a long time, but a bit expensive to order 1280 yen special TENDON was wondering where to try to do "RENGATEI" of the opposite. Taste wonder how such a thing.
Shibuya back to the office, to end somehow housecleaning, returning home after a New Year's decoration.(hide)
銀座伊東屋は閑散としていた
 銀座ハゲ天
煉瓦亭もそれほど旨い訳じゃないし‥
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2012年12月27日

ふたり忘年会

今年も残すところ5日間だけとなり、明日は仕事納め。
頑張ってきた今年一年を振り返って、ふたり忘年会を開きました。
来年も良い歳になりますように祈念してそのご苦労様会です。
代々木上原駅から古賀政男記念館坂上の信号を右折したすぐ左手に3ヶ月前にオープンした「初代割烹・高橋」という店でおいしい料理と旨い酒を楽しみました。
若主人の高橋さんは広島出身で西条を中心とした銘酒を取り揃え、魚も広島の魚を中心に料理してくれます。若奥さんの小早川さんは東京ガスOZONE7階の「コンロと暖炉」のショールームでチーフをされています。ふたりの息が合った心地よい店です。
今夜の料理を画像でご覧に入れます。楽しい時間と美味しい料理をご馳走さまでした!(hide)

Only five days away and leave this year, I paid work tomorrow.
Looking back on the year that has been working hard this year, I opened two of the year-end party.
Well have been my best year this year tami. . Cheers for hard work is meeting its hope looks as good next year.
I was treated to delicious food and sake at the restaurant was opened before 3 months ago on the left immediately after the traffic lights turn right Memorial Masao Koga from Yoyogi Uehara station called "Shodai Kappo Takahashi"
Available the sake that focuses on Saijo in Hiroshima, Mr. Takahashi young orner who cook the fish of Hiroshima. Mrs. Kobayakawa's young wife has been a chief in the showroom of the "stove and fireplace" Tokyo Gas OZONE7 floor. It is a shop that fits comfortable breath together.
I put on the image to see the dishes tonight. It was good food and a good time I'm done! (hide)
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