2013年9月7日

ベーコン日和と神代植物公園の森林浴

山小屋暮らしから戻って、冷蔵庫で3週間ほど塩漬け、水抜きを同時に進行させていた豚バラ肉がそろそろ具合良くなってきたので、簡易薫製機を取り出して6時間ほど60度燻煙をかけた。
燻製づくりをしている間、tamiと二人揃って秋晴れの深大寺と神代植物公園を歩いてきた。まだ暑かった夏の記憶が強いのか深大寺も神代植物公園も人出は非常に少なかった。
公園のバラ園も春の薔薇がすっかり終わり,これから秋の薔薇を待つ時期だ。
残り飯に土産でいただいた大垣「ヒロノヤ」の飛騨牛のしぐれ煮をはさんだおにぎりに海苔を巻きランチ。秋風の吹く心地よいバルコニーでのランチタイムは至福の時。

武蔵野の面影の残る森林を歩くとフィトンチットが降り注ぐ。芝生公園の中には葦の仲間のパンパスグラスが5m以上もある見事な穂を風になびかせていた。 また枯れ葉の積もった歩道の中に可憐な「摩耶ラン」が花を咲かせている。神戸摩耶山で見つかった蘭だそうだ。
夕方になって極上のベーコンもでき上がり,早速今夜はサンマの塩焼きとワインで乾杯!(hide)

Returning from hut living, so getting better condition soon is pork that was allowed to proceed at the same time salted, drain the water about three weeks in the refrigerator, multiplied by smoking 60 degrees about 6 hours to take out the simple smoked machine.

While making a smoked, have been walking in Jindaiji of fine autumn day together tami. Jindaiji and Jindai Botanical park turnout was very small memory of summer was hot or still strong.

It's time for the rose garden of the park is over completely the rose of spring, and waits for the rose of autumn now.
Packed up the seaweed rice balls across the boiled Shigureni of Hida beef I had in the souvenir to the rest of Ogaki "Hironoya". Lunch in the cozy balcony autumn breeze blowing at the time of bliss.

Fitonchitto pours walking on forest remaining vestiges of the Musashino. I was flying in the wind with a superb ear, which is also more than 5m pampas grass fellow reed in the park lawn. The "Maya Ran" pretty is bloom in the sidewalk of accumulated dead leaves. It is said that orchid found in Kobe Mt. Maya.
Bacon of the best also finished in the evening, toasting with wine and grilled saury tonight at once! (hide)

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2013年9月6日

Nobiliaキッチンセミナー・名古屋会場

昨夜は岐阜駅近くのHOTEL RESOLに泊まり。部屋からは金華山の頂上にある岐阜城が遠望できる。「今朝も元気だ!朝食が旨い!」の朝食は、昨日ご馳走づくしだったので少しダイエット気味に押さえた。
午前中Nobiliaのシステムキッチン工場を見学。一般的に使われている0.7〜1.2mmと比べると2.5mm厚という非常に厚いドイツ製メラミン化粧板を使った40mm厚ワークトップが特徴の頑丈なシステムキッチンは、最近のヤワな国産キッチンと比べると相当に差がある。
ランチは名古屋駅前のミッドランドスクエアビルにある上海小籠包の有名店「南翔饅頭店」で小籠包、精進饅頭、餅米焼売、蟹味噌春巻き、豚の角煮、エビ汁そば、杏仁豆腐の点心セットをいただく。非常に美味な点心の数々でした。ご馳走さまでした。
 午後2時から開かれたNobiliaキッチンセミナーは会場は,すぐ近くの愛知県産業労働センター「WINC AICHI」のセミナールーム。40名以上の参加者にお越しいただき昨日同様大いに盛り上がったセミナーとなった。参加いただいた皆様ありがとうございました。
セミナーのあとは近くにある「風来坊」で元祖手羽先の唐揚げで乾杯!2日間にわたるセミナーを計画いただいたNM社長初めスタッフの皆様、本当にお世話になりました。ありがとうございました!(hide)

The stay at HOTEL RESOL of Gifu station nearby last night. Gifu Castle at the top of Mt. Kinka can be distant view from the room. Breakfast "I'm fine this morning! Breakfast! Delicious" and, it was kept to a diet feeling a little because it was yesterday Feast blame.
Guided tour of the factory system Kitchen Nobilia morning. Rugged system kitchen features, compared with the domestic kitchen recent 40mm thick worktop using German-made melamine veneer very thick of 2.5mm thickness in comparison with 0.7 ~ 1.2mm, which is commonly used there is a difference considerably with.
Shoronpo, vegetarian buns, glutinous rice dumplings, crab miso spring rolls, pig well-known store in Shanghai small basket parcel in the Midland Square building of Nagoya in "NANSHO MANJUTEN", shrimp soup buckwheat, lunch almond jelly I get a set of dim sum. It was many of dim sum ambrosial. I really enjoyed the meal.

  The venue, Nobilia kitchen seminar was held from 2:00 pm Seminar Room Aichi Industry & Labor Center "WINC AICHI" immediately. Became the seminar raised a lot like yesterday for coming to 40 participants or more. Thank you everyone who participated.
Toasting with deep-fried chicken wings original is in the nearby "FURAIBO" After the seminar! Everyone, I was really taken care of the first staff Saeda and Nishimoto president had planned a two-day seminar. Thank you! (hide)

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