2013年4月22日

ENGAWAのランチと東急ハンズのオヤジシェフ

このところ寒い日が続き、今日は日差しが回復したがまだまだ肌寒い日が続く。今朝の新聞には会津の桜に雪が積もっている写真が掲載されていたが、今年の気象はやはり異常だ。
こんな寒い日のランチはやっぱり味噌煮込みうどんと思って「葱や」に行ってみたが、やっぱり行列。手前のENGAWAに久しぶりに入った。ここは一見クラブ風のインテリアだが、日替わり定食が800円ということもあって、サラリーマンで店内は満席だ。
今日のランチは「筍とあこう鯛の揚げだし」。
東急ハンズのキッチン売り場に「男のスタイリッシュキッチン」や「オヤジシェフ」などのキャッチコピーが並んでいる。気持ちは分かるが、この程度の道具では本当のオヤジシェフが欲しくなるようなモノが見当たらないのは残念。昔のハンズはプロの心をくすぐるものがいろいろあったが、どうも本当に男の料理を楽しむスタッフがいないように思う。hideを雇ってくれれば、もう少し面白く、売れる売り場が作れるんだが‥‥。(hide)

Cold day followed recently, sunlight was restored today but chilly day still continues. Photo snow is piled up in cherry Aizu had been posted on the newspaper this morning, but the weather this year is still abnormal.
I tried to go to "NEGIYA" I thought the miso noodle stew for lunch after all such a cold day, but the matrix after all. I went for the first time in a long time to "ENGAWA" in the foreground. Here is the interior of one review club wind, partly because daily lunch special that 800 yen, store is fully booked in the office worker.
Lunch today "and then a fried of Pacific ocean perch and bamboo shoots".

Slogan such as "father chef" and "stylish kitchen of man" are lined up in the kitchen floor of Tokyu Hands. I know the feeling, but tools like the father will want the real chef not there a tool This degree of shame. There were many things that tickle the mind of professional hands-old, but I think as staff are not enjoy the cuisine of the man really very much. If hired hide, I could create the sales floor a little more interesting, but sell ‥ ‥. (hide)

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