2014年9月20日

休日は男の料理日!

明日はOZONEの住まいづくりセミナー、23日の祝日は朝日新聞住宅展示場主催の吉祥寺でのキッチンセミナーと続くので、今日は久しぶりの休養日。
そしてtamiは朝から国連大学前で開かれる「ファーマーズファーム」へ出かけて留守番。こんな日の楽しみは、簡単な男の料理。
残り少なくなった鰹節を使って昨晩は2Lit.の鰹だしを作り、残ったカツオをIwataniのフードカッターで細かく砕いて、ごま油をひいたフライパンで味付けをしながら炒ります。でき上がりは極上のふりかけ!
ランチは、昨夜残った塩焼きサンマの身をほぐして、パスタにからめてサンマパスタ!これがまた極上の味!
昼過ぎからは、牛の肩ロースを使って極上のスープとタマネギ、ジャガイモを煮込んだ端麗なビーフシチュー。チリの赤ワイン、ポンパドールのぶどう入りフランスパンと合わせると至福の夕食になった。美味しい料理をしっかり楽しんだ一日でした。(hide)

House building seminar of OZONE by tomorrow, and holiday of the 23rd so continues with kitchen seminar in Kichijoji Asahi Shimbun housing exhibition hall sponsored, today of rest after a long time.
And tami go out be held in the United Nations university from morning to the "Farmer's Farm". Fun day like this is, cooking a simple man.
Make a bonito soup 2Lit. Last night using the dried bonito was running low, and finely crushed in food cutter of Iwatani bonito remaining, I roasted while the seasoning in a frying pan, minus the sesame oil. Finished sprinkling of the best!
The loosened only grilled saury remaining last night, lunch, pasta saury be involved in the pasta! This is the taste of the best again!
From early afternoon, a grace and beef stew stewed onion soup and the finest, the potatoes using a shoulder roast of beef. Became dinner bliss Together red wine of Chile, and French bread grapes of the pompadour. It was a day enjoyed firmly delicious cuisine. (hide)

今夜の夕焼けは恐ろしいほどのボリューム
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