2014年9月14日

ゴーヤと神代植物公園とミックスナッツ

日除けになりながら、日々の食卓を賑わせてくれたゴーヤの最後の一本の収穫が終わり、黄葉の始まったゴーヤの枝を感謝を込めて引っこ抜く。
秋晴れの青空のもと10時過ぎからtamiと揃って、久しぶりに神代植物園〜深大寺コースを2時間以上かけて歩いた。デング熱騒ぎのせいか、植物園の温室が工事中で閉鎖のためか、連休の中日にも関わらず、来園者はほとんどいない。手づくりの塩昆布と梅干しの握り飯が最高に旨い。深大寺は参拝者の姿が結構多いが、それでも例年に比べると圧倒的に減っている。
帰りに西友で各種ナッツを小分けしているのを買って帰り、オリジナルブレンドのミックスナッツを作った。昔から酒のつまみにミックスナッツを食べてきたが、お仕着せで塩っぱいミックスナッツと違って、塩分少なめの自分好みのミックスナッツが楽しめるのでおすすめです。(hide)

Harvest a single at the end of the bitter gourd that while becoming the awning, they making headlines the table day-to-day end, and unplug and gratitude branches of bitter gourd, which began the yellow leaves.

And aligned with the tami 10 o'clock under the blue sky of the fine autumn day, We walked over a period of 2 hours or more Jindai Botanical Gardens ~ Jindaiji temple course for the first time in a long time.
Perhaps because of dengue commotion, or because of the closure, greenhouse of Botanical Gardens despite the holidays during construction, but few people come park.
Rice ball of pickled salt and kelp of handmade delicious best. Figure of worshipers are often fairly Jindaiji, but it is reduced to still overwhelming compared to previous years.
We returned to buy it from being subdivided various nuts in Seiyu on the way back, I made a mix of nuts original blend. It has been eating mixed nuts to knob of liquor from a long time ago, but it is recommended unlike salty mixed nuts in livery, so enjoy mixed nuts of your favorite salt fewer. (hide)


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