2014年1月11日

伊勢うどんのランチとホームパーティ

久しぶりにランチ当番はhide。先日の伊勢参りでお土産に買って帰った「伊勢うどん」を作ってみた。
3分ほど茹でて、たまり醤油の濃厚な色のタレをかけるだけという超簡単な極太うどんは、本場伊勢のうどん屋でご馳走になった伊勢うどんとまったく遜色なく美味しくでき上がった。葱とごまと鰹節をトッピングすればより美味にいただける。
讃岐うどんや稲庭うどんとはまったく違った素朴なうどんだが、もう少し認知度が高まってもいいのではと思ってしまう。
夕方から次男カップルが訪問して、新年のホームパーティ。今夜はtamiが最近ハマっている火鍋風四川鍋。ご馳走さまでした!(hide)
Lunch duty to hide for the first time in a long time. I tried to make it went back to buy a souvenir at the ISE JINGU of the other day, "Ise Udon". Super simple thick noodles and boil for about 3 minutes, I have just to make a sauce of rich color of soy sauce Tamari was finished delicious without inferiority exactly the Ise udon became a feast in Udon shop home Ise. Able to more delicious if topped with bonito flakes and sesame seeds and green onions.
It's a simple udon was quite different INANIWA UDON & SANUKI UDON, but hard to believe awareness is than they can growing a little more.
Second son couple visited from the evening, home party of the New Year. Sichuan-style fire pot tami is addicted recently tonight. (hide)



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