2014年7月18日

名古屋出張と深萱ふーどの蕎麦ランチと帰りは駅弁

早朝から名古屋へ出張。ランチは美濃加茂に近い深萱(ふかかや)にある「深萱ふーど」でお昼のあれこれ膳をご馳走になった。おからと蕎麦せんべいのお茶うけにはじまり、盛り蕎麦、粗挽き盛り蕎麦、蕎麦の実茶づけが次々とサービスされる。そばの味はトップクラスの美味しさだ。
帰りの新幹線では駅弁の夕食。今夜は米原駅の井筒家の近江牛の牛丼。1500円は駅弁の中では高級品だが、この値段ではこの程度の味しか出せないんだろうか。少々残念だ。(hide)

Business trip to Nagoya from early morning. Lunch is ArekoreZen in the Fukakaya Minokamo in "Fukagaya food". Begins to receive tea buckwheat crackers and bean curd, Morisoba, Morisoba grits, pickled fruit tea soba are served one after another. Taste of buckwheat's a taste of top class.
The dinner of the Shinkansen station ekiben of return. The beef bowl of Omi beef of the well house Maibara Station tonight. 1500 yen's luxury goods in ekiben, but I wonder nothing but a taste of this level at this price.  A little disappointing. (hide)

 今朝は最後尾車両だったので700系の姿をショット
 店の周りに広がる蕎麦畑は丁度満開
 お品書き
 おからと蕎麦せんべい
 まず盛り蕎麦
 続いて粗挽き盛り蕎麦
 蕎麦の実茶漬けがまた美味
 店の横の栗林には大きな栗の実が鈴なり
 猩々もみじのように真っ赤に染まる紅葉
 帰りの新幹線駅弁夕食
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