2014年2月3日

小春日和の屋上ランチと太刀魚

まだ2月に入ったばかりなのに最高気温は17度を超えた月曜日のランチは、久しぶりに東急本店屋上。ところがいつもの場所は冬の間にテーブルと椅子がすべて撤去され、奥のほうに移動されていた。米八のカルビ焼肉おこわ弁当770円。
日差しが強く初夏を思わせる暖かさだったが、テーブルはがら空きだった。
この時期最高に嬉しい便り、友人のMO氏から釣り上げたばかりの1kg以上もある大きな太刀魚が2匹届いた。早速今夜は太刀魚をさばいて刺身と塩焼きで堪能!脂ののった冬の太刀魚が最高に旨い。残りは昆布締めにしたのと、切り身にして冷凍保存に。毎年毎年本当にありがとうございます。心ゆくまで堪能させていただきました!(hide)

Lunch on Monday that exceed 17 degrees, the highest temperature Tokyu head office roof for the first time in a long time but only just entered the February yet. However tables and chairs are all removed during the winter, the usual place had been moved towards the back. 770 yen ribs roast lunch of rice with red beans eight.
Was the warmth of the sun is reminiscent of early summer strongly, table had just vacant.
Arrived two large cutlass fish, which is also more than 1kg of freshly caught glad tidings, from Mr.matsuoka of friends at this time the best.
We were fluent in sashimi and grilled by the judge cutlass fish tonight away! Cutlass fish of winter topped fat delicious best. To that to tighten the remaining kelp, cryopreservation and the fillet. Thank you very much from one year to the next. We were allowed to enjoy to the full! (hide)


それぞれ1kg以上もある大きな太刀魚
 1匹はhideがさばく
もう1匹をtamiがさばく
 極上の味「太刀魚の刺身」
 脂ののった太刀魚の塩焼きもまた格別の味
もう一品は太刀魚の昆布締め
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