1947年生まれというから、私より少し若いが大学卒業後ヨーロッパ各地のホテルやレストランで修行され、フランス料理界の重鎮・故アランシャペルに師事し、帰国後1981年に宇都宮にフランス料理店「オーベルジュ」を開店。その後レストラン、バー、デリカショップなどを多角的に経営されている。また地産地消をコンセプトに地域に根付いた料理開発や、食育活動などにも活動を広げている。
なお、BOの各種セミナーは8月29日にオザキスチコンセミナー、9月14日にニュークックチルによる病院食実践セミナー、10月22日にはアイビー株式会社の熊谷喜八氏、11月5日はつきぢ田村の田村隆氏によるBO!料理セミナーなどが予定されており、「厨BO!SHIODOME」の公式サイトから申込が可能だ。
業務用キッチンの話は奥が深く、家庭用キッチンのデザイン設計に取り組んでいる人にもぜひ聞いておくべき話が多い。(hide)
In the seminar room "厨BO! SHIODOME " Tokyo Gas commercial kitchen showroom located in Shiodome Italia-gai, seminars Useful 厨BO! is opened.
First round was able to "shop building seminars lead to the next generation," by Mr. K. Otowa owner chef of French restaurant "Otowa Restaurant" in Utsunomiya, the enjoyment the content rich seminar very enjoyable.
Many talk you should listen to those who come for business talk in the kitchen and deep, working on the design of kitchen design for home use. (hide)
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