2014年5月9日

天候激変の一日!

ここ数日間、一日中風の強い日が続いているが、ランチタイムは日差しも暖かなので東急本店の屋上ランチ。いつもの泥武士の弁当が値段は750円で据え置きだが、容器がひとまわり小さくなっている。おかずが足りないので鶏の唐揚げ2個を別に追加したらこれが220円!なにッ、これひとつが110円!というわけで小計970円に消費税が77円加わって、合計1,047円!ついにランチ価格が千円オーバーの時代になってしまった。
先月から始まったSHIBUYA BBQ テラスも知名度が上がってきたのか、金曜日の昼真っから3組の団体がBBQで酒盛り。ランチを食べている我々のほうにまで焼き肉の旨そうな香りと煙が運ばれてくる。
良い天気と思っていたら3時半過ぎに一天にわかにかき曇り、真っ暗な空から土砂降りの雨に混じって雹が降ってきた。それも一時間あとにはすっかり晴れ渡り、6時過ぎには強い夕日がホテルの窓に反射してギラギラと輝いていた。激変の一日だった。(hide)


The past few days a strong wind all day is continuing , but the rooftop lunch Tokyu Dept. of sunshine so warm lunch time . Lunch of Dorobushi always stationary at 750 yen price , but the container has become one size smaller . 220 yen is this After I add two deep-fried chicken dish is not enough ! 110 yen, is this one ! Consumption tax is added 77yen to 970yen in the subtotal mean , total 1,047 yen! Lunch price has become the age of one thousand yen over at last .

Name recognition is what came up also SHIBUYA BBQ terrace that began last month , groups of three sets revel in BBQ from Tsu true noon on Friday . Smoke comes carried aroma and effect seems to roast until towards our eating lunch .

The firmament suddenly in 3:30 too and I thought good weather , hail was raining and mixed in the pouring rain from the dark sky . It is also blue sky completely after an hour , I shone glaringly strong setting sun is reflected in the hotel window at 6pm . It was the 1st of upheaval . (hide)

03:30pm
04:30pm
06:10pm
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