2013年9月7日

ベーコン日和と神代植物公園の森林浴

山小屋暮らしから戻って、冷蔵庫で3週間ほど塩漬け、水抜きを同時に進行させていた豚バラ肉がそろそろ具合良くなってきたので、簡易薫製機を取り出して6時間ほど60度燻煙をかけた。
燻製づくりをしている間、tamiと二人揃って秋晴れの深大寺と神代植物公園を歩いてきた。まだ暑かった夏の記憶が強いのか深大寺も神代植物公園も人出は非常に少なかった。
公園のバラ園も春の薔薇がすっかり終わり,これから秋の薔薇を待つ時期だ。
残り飯に土産でいただいた大垣「ヒロノヤ」の飛騨牛のしぐれ煮をはさんだおにぎりに海苔を巻きランチ。秋風の吹く心地よいバルコニーでのランチタイムは至福の時。

武蔵野の面影の残る森林を歩くとフィトンチットが降り注ぐ。芝生公園の中には葦の仲間のパンパスグラスが5m以上もある見事な穂を風になびかせていた。 また枯れ葉の積もった歩道の中に可憐な「摩耶ラン」が花を咲かせている。神戸摩耶山で見つかった蘭だそうだ。
夕方になって極上のベーコンもでき上がり,早速今夜はサンマの塩焼きとワインで乾杯!(hide)

Returning from hut living, so getting better condition soon is pork that was allowed to proceed at the same time salted, drain the water about three weeks in the refrigerator, multiplied by smoking 60 degrees about 6 hours to take out the simple smoked machine.

While making a smoked, have been walking in Jindaiji of fine autumn day together tami. Jindaiji and Jindai Botanical park turnout was very small memory of summer was hot or still strong.

It's time for the rose garden of the park is over completely the rose of spring, and waits for the rose of autumn now.
Packed up the seaweed rice balls across the boiled Shigureni of Hida beef I had in the souvenir to the rest of Ogaki "Hironoya". Lunch in the cozy balcony autumn breeze blowing at the time of bliss.

Fitonchitto pours walking on forest remaining vestiges of the Musashino. I was flying in the wind with a superb ear, which is also more than 5m pampas grass fellow reed in the park lawn. The "Maya Ran" pretty is bloom in the sidewalk of accumulated dead leaves. It is said that orchid found in Kobe Mt. Maya.
Bacon of the best also finished in the evening, toasting with wine and grilled saury tonight at once! (hide)

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