2013年9月10日

渋谷東急本店地下食品売り場と屋上ランチ

東急本店地下の「泥武士」で鱈の天ぷらと玄米のランチを買って、一寸横を見たら今までの「紀伊国屋」がなくなって「明治屋」に変わっていた。
先週5日に全面リニューアルオープンしたそうだ。紀伊国屋の気取った食品が姿を消し、スーパーよりは少しましかなと思わせる程度の品揃えだ。今までの生ハム売り場やチーズ売り場もなくなって、パック入りのハム・ソーセージやチーズが並ぶが魅力なし。野菜や果物は「林フルーツ」の売り場に変わったが、高いメロンが並ぶばかりで新鮮で魅力的な野菜の品揃えはなく、早晩この店も畳んでしまいそうな気配が漂っている。何よりも残念なことに客がほとんどいない。(hide)

Had been changed to "MEIDIYA" to now "Kinokuniya" gone to buy lunch of brown rice and tempura of cod Tokyu head dept. in the basement "DoroBushi", when I see the side.
It seems to have fully reopened five days last week. Food Fay Kinokuniya has disappeared, it's an assortment of degree reminiscent to little better than super. Cheese and ham department sales floor until now also gone, cheese and ham, sausage packs lined but no charm.
Fruits and vegetables turned into a department of "HAYASHI FRUITS", but rather an assortment of vegetables and charming fresh high Mellon has just lined, signs likely would fold as well sooner or later this shop is in the air.
There are few customers unfortunately more than anything. (hide)

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