2013年8月2日

かつお節

毎朝、納豆カツオに使うかつお節を削っているが、ちょうど先月で,これ以上削れないほど細くなったので、新しいかつお節を使い始めた。
だいたい一本のかつお節を2〜3ヶ月で使い終わっているのが,記録を見ると分かる。今回も使いはじめが5月だったので3ヶ月目で使い終えた。
新しいかつお節は粉をふいているので,サッと水洗いをしてから硬絞りをした布巾で包みジプロックに入れて冷蔵庫で保存する。
使い終わった小さなかつお節は、カツオ出汁を採っておいて、料理で使う。(hide)

Every morning, it is shaved dried bonito to use for natto bonito, but it became so thin as in the last month, just do not shave any more, and began to use the new dried bonito.

It's finished with at 2-3 months of dried bonito one of the most part, and I can see the record. I have finished using the three months beginning because it was in May and use this time.
New dried bonito Since blowing the powder and store in the refrigerator to put in Ziblock wrapped in a dishcloth with a stop hard after I wash in water quickly.
Small dried bonito I have finished using it and aside the bonito soup stock, used in cooking. (hide)

7月31日のかつお節
 8月1日のかつお節
 新しいかつお節
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