2014年2月1日

ベーコンの下ごしらえとAllAbout料理部

ほとんど一週間がかりで、少しづつだが風邪が回復しつつある。 そうこうしているうちに早くも2月入り。
午前中、昨日仕入れて帰った豚の3枚肉を使ってベーコンづくりの下ごしらえ。1kgづつ3つに分けて、ひとつは煮込みや鍋用に、残りをローリエと胡椒、ローズマリーとすり込んで塩漬けしてZiplockに密閉して冷蔵庫へ。ひとつはベーコン用にもうひとつはパンチェッタ用に下ごしらえ。
3時から国領駅前の調布市市民プラザ・アクロスの料理教室会場でAllAboutの社員クラブ料理部のイベントにtamiと一緒に参加してきた。
今日の講師はチーズガイドの小笠原さん。彼女はパン・デザート・チーズからお料理まで幅広いジャンルを得意としていますが、今日は「ベーグルパン」をテーマに手軽につくれるおいしいパンづくりに挑戦してきました。
今まで「女子供の好きなパン」と言う程度の認識しかなかったhideにとって、今日のテーマは非常に奥深い可能性を秘めたパンだと認識を新たにすることができた。小笠原さん、料理部の皆様、楽しく役立つ時間をありがとうございました。そして最高に旨かった!(hide)

In a week -long mostly , it's little by little , but cold is recovering . February into early in the meantime .
In the morning , making preliminary arrangements of bacon with the meat of pork rib back on the purchase yesterday . It is divided into two 1kg at a time 3 , one to the refrigerator in sealed pot for Ziplock and stew, and salted rub and pepper bay leaf , rosemary and the rest. One preliminary arrangements for the pancetta is one more for bacon .
I have participated with tami in the event of the employee portion of the cooking club AllAbout in cooking class venue of Chofu Citizens Plaza Across Kokuryo Station from 3:00 .
Lecturer of today Ogasawara 's cheese guide . She has specialized in a wide range of genres to dishes from pan, dessert cheese , but I have to challenge the delicious bread making can make easily the theme of " bagel bread " today .
Take the hide was only recognized to the extent that is referred to as " choice of bread of women and children " until now , it was possible to renew the recognition theme of today 's bread with the potential deep very . Ogasawara , everyone of cooking section , Thank you for your time to help fun . And it was delicious to the best! (hide)

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