2012年11月19日

モンドールの季節

フランスとスイスの国境にあるMont d'Or(金の山)近くのジュラ山脈周辺で、冬の間だけ生産される期間限定のとろけるようなチーズがモンドールと呼ばれる極上のチーズだ。
エピセアという独特の香りを持つ唐檜の木の皮で巻かれたこのチーズは、そのままスプーンですくって食べるのも良いし、加熱してチーズフォンデューとして食べるのもまた旨い。
昨年のインテリアライフスタイル展の会場で手に入れたH'eatCheese@homeのろうそくで加熱するラクレットオーブンを使って、モンドールを暖めて食べてみた。tamiは冷たいままが美味しいと言うし、hideはフォンデューで食べるのが好みだ。(hide)

Special finest cheese melts like that is produced only a limited time during the winter which is made around the Jura Mountains near the border of France and Switzerland, Mont d'Or (mountain of gold) is called Mondor.
May be to eat a spoon as it is, this cheese wrapped in bark of cypress Tang with a unique fragrance that Episea is also delicious to eat cheese fondue as heating.
Using a raclette oven heated at candle H'eatCheese @ home that I got from last year's Interior Lifestyle Exhibition venue, I tried to eat to warm Mondor. It is still cold and delicious tami say, hide is that I prefer to eat fondue. (hide)
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