2012年8月14日

ゆかりづくり

立秋が過ぎてほっとしたのもつかの間
厳しい残暑が続く毎日ですね。
土用干しのあとも干し続けていた
「赤紫蘇」の葉をそろそろ取り込みました。
フードカッターを使って粉末にすると
「ゆかり」ができます。
ご飯に振りかけても美味しくいただけますし
今日の昼ご飯のソーメンのダシに少し振りかけると
とっても美味しく見違える味になります。(tami)
It was also short-lived risyuu day is too hot
It is followed by a daily severe summer heat.
Had been dried even after doyohboshi,
Uptake was soon the leaves of the "red perilla."
When the powder using a food cutter
You can get "yukari".
It can also delicious sprinkled on rice,
And to put out a little sprinkle of somen today's lunch
Will be far better taste very delicious. (tami)


**********************************************


0 件のコメント:

コメントを投稿