2014年9月2日

秋晴れのアウトドアランチ

一週間以上も続いた雨空から、今朝は雲ひとつない青空が広がる秋の空。
久しぶりのアウトドアランチは東急本店屋上。弁当はデパ地下の小洞天の中華弁当。
9月末まで続く屋上ビアガーデンのテーブルが、ランチを屋上で過ごす人たちを拒んでいる。なんとかテーブルの端でランチを楽しむ。それにしてもなぜ屋上を開放しなくなったのか理解に苦しむ。(hide)

From rainy skies that lasted more than a week, The autumn sky cloudless blue sky this morning is spread.
Outdoor lunch after a long time Tokyu head office rooftop. Bento lunch of Chinese Kobora heaven basement of a department store.
Table of rooftop beer garden that continues until the end of September, are refused to people who spend a rooftop lunch. I enjoy lunch at the edge of the table somehow. Still hard to understand why no longer open the roof. (hide)

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2014年9月1日

9月は雨の朝で迎えた

今日から今年後半の9月入り、今朝も雨で始まり一日中雨降り。ちょうどこの一週間はほとんど雨の日が続き、気温も上がらないのでほとんど秋。天気予報ではまだまだ暑さがぶり返すと言っているが、この調子だと本格的な秋になってしまう。
とにかく肌寒いので、先日からブレザー着用だ。
tamiが沖縄の友人KHさんからいただいた海塩「ぬちまーす」を夕食に試してみた。25%も減塩されていると書かれているように、なめてもほとんど塩っぱくないし、まろやかな味だ。使いはじめなので、ちょっと物足りないが健康にはいいのかもしれない。(hide)

September into the Final episode of Quarter from today, start all day rain in the rain this morning. A rainy day is followed almost just a week, almost autumn temperature also does not rise. It says heat is still relapse in weather forecast, but it becomes a full-fledged fall it's this tone.
So chilly anyway, it's blazer worn from the other day.
I've tried to dinner sea salt tami was received from a friend Miss.KH Okinawa "Nutimasu". As written 25 percent also have been reduced salt, It is not salty almost to lick, and have a mild taste. Since starting to use, a little unsatisfactory, but might be good for health. (hide)

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2014年8月31日

JIDAエコデザイン展2014最終プレゼンテーション

今年12回目を迎えるJIDA(日本インダストリアルデザイナー協会)環境委員会主催のエコデザイン展2014は、会場の都合でいつもの年より会期が2ヶ月近くも前倒しになったので、今日が参加学生たち36名とプロデザイナー17名の最終プレゼンテーションが朝11時からOZONE8fセミナールームで開かれた。
構想期間が短くなったので学生たちのプレゼン内容はまだまだ未完成で、10月1日の搬入日まで丁度一ヶ月しか残されていないのが厳しい。
会のあと、プロメンバー13名で西口のKIRIN CITYで懇親会。久しぶりに飲んだ皆さんの酒量に改めて驚かされた。(hide)
Session since it has been in ahead of schedule also nearly two months than a year of always in the convenience of the venue, Eco Design Exhibition 2014 JIDA which marks the 12th year (Japan Industrial Designers Association) Environment Committee sponsored, 36 participants students today final presentation of 17 people professional designer is opened in OZONE8f seminar room from 11:00 in the morning and.
The contents of the presentation students still unfinished concept period since it has been short, and severe only one month has not yet been left just to installation date of October 1.
After the meeting, social gathering in KIRIN CITY West Exit 13 people professional members. I was surprised again to drink amount of drink of you drank for the first time in a long time. (hide)

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2014年8月30日

今年もハラペーニョのタバスコ

秋を感じさせる土曜日。今年もメキシコの代表的唐辛子「ハラペーニョ」が真っ赤に熟してきたので、タバスコ風ソースを作った。
ハラペーニョは辛さは中程度(2500-8000スコヴィル)で、激辛のハバネロ300,000スコヴィルには遠く及ばないが、それでも結構辛く、品の良いタバスコが作れる。
瓶に詰めたあとは冷蔵庫にひと月ほど寝かせて熟成させると、味に深みがでてくる。(hide)

Representative of the Mexican pepper "Jalapeno" will have been ripe bright red, I made a Tabasco sauce.
Moderate hotness is the (2500-8000 Scoville), still fall far short of that, quite painful to 300,000 Scoville Habanero spicy, jalapeno can make Tabasco genteel. When ripen and lying about a month in the refrigerator after it was bottled, depth comes out to taste. (hide)

ハラペーニョ
 朝鮮唐辛子
 上2本がハラペーニョ、下は朝鮮唐辛子
 3本で55g
 塩5gと酢30gを準備
 ミニフードプロセッサーで粉砕する
水気が無いとこれ以上は粉砕されないので
酢と塩を加える
 上手い状態に粉砕される
 たったこれだけででき上がり
 これも男のキッチンの手軽な楽しみのひとつ
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