2013年2月2日

恒例のAllAbout RED BOWL JAPAN大会

毎年恒例のAllAbout RED BOWL JAPAN大会が昼過ぎから、DNP五反田ビルのレストラン会場で開かれ、200人近いAllAboutのガイドが参加して盛大に開かれた。
大日本印刷がルーブル美術館との共同事業として7年前にスタートしたミュージアムラボが1階にある素晴らしいビルで、大会の始まる前に少しだけ拝観させていただいた。こんなに素晴らしい美術館が五反田にあることをまったく知らなかった。

大会は江幡社長と西村編集長から会社の事業報告と今後の方針が説明され、昨年から資本提携を始めた大日本印刷の森野常務からAllAboutへの資本参加の意図と、今後の事業展開の説明があり、その後懇親会をたっぷりのご馳走をいただきながら楽しませていただいた。
一年ぶりにお会いするガイドの皆さんも多く、楽しい会話に話が弾みました。担当されたスタッフの皆さん、お疲れさまでした。
REDBOWLのあとは、五反田駅近くの旨いもの倶楽部「素材屋」という飲み屋で10人が参加して二次会!こちらもあっという間に時間が過ぎてお開きに!皆さん楽しい時間をありがとうございました。(tami&hide)

From early afternoon, AllAbout RED BOWL JAPAN annual tournament will be held at the venue's restaurant building Gotanda DNP, was opened in grand style guide AllAbout nearly 200 people participating.

In the great building located on the first floor is the DNP Museum Lab was started seven years ago as a joint venture with Louvre, I have the honor of seeing we have only a little before the beginning of the tournament. I did not know at all that there's such a wonderful Museum in Gotanda.

Intent and equity participation AllAbout,  from future objectives of the company's business report will be discussed by the president Ebata and editor-in-chief Nishimura and competition for a description of future business the executive director Morino of the DNP, began a capital tie-up from last year There is, he let me enjoy the feast while enjoying plenty of social gatherings and then.
Many of the guides to meet you for the first time in a year, the talk was lively conversation and fun. Staffs that are responsible, cheers for good work.

After REDBOWL, the after-party 10 people participated in the bar "SOZAIYA" near Gotanda Station! To adjournment time has passed so quickly here! Thank you for a great time everyone. (tami & hide)

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2013年2月1日

調布北口の再開発スタートとパスタランチ

早くも2月に入った。1月は1/3をドイツ旅行で過ごしたので余計に月日の経つのが早く感じられる。
今朝駅の前を通りかかったら、北口に取り残されてきた戦後の民家や店舗に仮囲いが張られ、撤去工事が始まった。京王線の地下化工事に伴って、ようやく再開発計画がスタートしたようだ。駅周辺の再開発計画の具体像が京王からも調布市からも示されないまま、あちこちで工事が始まりつつあることはチョット納得できない。
首長は市民に対して明確な再開発の全体像を一日も早く示すべきだと思う。
今日のランチはタパスタパスのシーフードパスタ980円。相変わらずオリーブオイルを使いすぎだ。(hide)

Went early in February. I feel that the passage of early January, so an extra month spent in Germany travel 1/3.
I passed in front of the station this morning, temporary enclosure is stretched postwar houses and shops that have been left behind in the north exit, removal work began. With the construction of underground Keio Line, redevelopment plan seems to have finally started. Not convinced that little concrete image of the station redevelopment plan around without being seen from from Keio &  Chofu City, construction is starting here and there.
I think the chief of chofu city should show as soon as possible a clear overall picture of redevelopment for the citizens.
Today's lunch seafood pasta Tapasutapasu 980 yen. I use too much olive oil as usual. (hide)


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2013年1月31日

ユーザー向けツナシマキッチンセミナーと寿司ランチと原田さんのアトリエショコラパーティ

昨日に続いて、今朝は11時からユーザー向けツナシマキッチンセミナーが開かれた。
今回は9名の奥様方と1名の男性の合計10名のお客様に参加いただいた。
嶋部長からASKO食器洗い機の実際の運転と商品説明、続いてhideから「キッチン計画の基礎知識」のお話をさせていただき、引き続いてtamiの料理実演。
主婦の方が多かったので料理実演は多いに盛り上がって、予定時間を2時間近くもオーバータイム。
ランチはtamiと湯島駅近くの吉池で寿司のランチ。いつものランチと比べると軽くってヘルシーだがチョット物足りない。
夜は「料理のできる建築家」として活躍中の原田正史氏の目白にある設計事務所で、ショコラパーティと題したホームパーティが開かれ、お招きされておいしい料理と美味い酒と楽しい会話に多いに盛り上がって、シンデレラタイムギリギリまで楽しませていただいた。
設計事務所の隅にコンパクトなキッチンがあり、そのスペースの陰にイタリアンシェフが隠れているのではないかと思わせるような料理の数々が、次々とサーブされてくる。hideもそれなりに料理は作るが、原田氏のメニューはマネができないレベルだ。
ちなみに、アミューズはトマトのジュレとガーリックトースト。セコンドはイカスミバゲットとトリフュ入りのサラミとプロシュート。メインディッシュはブルガリア風キッシュのオーブン焼き。鯛の塩竈。牛頬肉の煮込み。デザートが伊勢丹で仕入れてきたという風味豊かなショコラの数々と、次男がブルックリン土産にくれたチョコレート工場のチョコを手土産にお持ちしたものをいただきました。どの料理も特上の旨さでした!(hide)

Following yesterday, this morning Tsunashima Kitchen Seminars for users  is opened from 11 o'clock. Participants 10 peoples.
Item description and the actual operation of the ASKO Dishwasher from Director Shima, I will be the talk of "basic knowledge of kitchen planning" from hide, followed subsequently tami's cooking demonstration.
The cooking demonstration was excited so many housewives who, over time nearly two hours the scheduled time.
Yoshiike sushi lunch lunch near the metro station and Yushima with tami. I am a little but not enough and healthy compared with usual lunch.

In the design office located in Mejiro Mr. Masashi Harada active as "architect that can cook" evenings, home party entitled Chocolat party is opened, often in interesting conversation with wine delicious food and been invited excited to, I was Cinderella time we have to enjoy the last minute.
Many of the dishes reminiscent compact in the corner of the kitchen there is a design office, Italian chefs that they have hidden in the shade of that space, we have been following and serve. The food is quite well made ​​hide, Mr. Harada's menu level that can not be imitated.

By the way, amuse is the tomato jelly andgarlic toast. The torifu salami and prosciutto-filled second and squid ink baguette. The main dish was baked Bulgarian quiche. Grilled salt sea bream. Braised ox cheek meat.
We had what was brought to the Brooklyn chocolate factory chocolate souvenir my son and many of the flavorful chocolate dessert that has been Mr.harada bought at Isetan. Was any effect on the specific size! (hide) 












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