2012年8月25日

休日のパスタランチ

今週は外食の毎日だったので、休日の料理当番は自己流ナポリタン!
そもそもアメリカ発祥のトマトケチャップを使った「ナポリタン」はイタリアのパスタ料理にはなく、トマトソースと唐辛子を使った「アラビアータ」などが有名だが、あえて本日はhide風ナポリタンにチャレンジ!
世界最高の調理鍋ベルギーdemeyereの28cmフライパンを使い、たっぷりのベーコンとニンニクを炒めたあと、タマネギを加え、この夏キッチンガーデンの最終収穫品ミニトマトを加えて煮る。最後にトマトケチャップを加え塩こしょうで味を整える。並行して茹でるパスタは細いNo.10Fedelini茹で時間は6分と短い。
茹で上ったパスタをフライパンのソースにからめてでき上がり!
パルミジャーノレッジャーノを挽き、キッチンガーデンのイタリアンパセリを添えていただく!激ウマナポリタンのでき上がりです。ご馳走さまでした!(hide)

Eating out every day this week because it was, kitchen duty holiday Neapolitan own way!
Rather than to the Italian pasta dishes, "Neapolitan" using such as "Arabiata" using well known but the tomato sauce and red pepper, the challenge today is to deliberately hide wind Neapolitan tomato ketchup originated in America in the first place!
After using a 28cm frying pan of the world's best cooking pot demeyere Belgium, plenty of fried bacon and garlic, add the onion and cook along with the cherry tomatoes from the last harvest kitchen garden this summer. Prepare to taste with salt and pepper added to tomato ketchup at the end. 6 minutes boiling time short and thin No.10 Fedelini pasta boiled in parallel.
Completion of the pan with sauce pasta was boiled climb!
Grind Parmigiano-Reggiano, served with Italian parsley in the kitchen garden! It is a horse Neapolitan Completion of Speciality was a feast! (hide)



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2012年8月24日

ジャパン建材フェアと東急ハンズメッセ

昼過ぎから東京ビッグサイトで開催中の28thジャパン建材フェアに行ってきた。
去年は都合が付かず見れなかったが、今年も活気溢れる見本市で、出展会社の多さとその内容の豊かさ、そして参加される招待者の人たちの元気さに圧倒される見本市だ。
このフェアで、一番楽しみなのが材木問屋が出展する様々な木材を見れることだ。大きな板を見ながら、これでキッチンやダイニングのカウンターを作ったらどうなるかと想像する楽しみがある。
このフェアのもうひとつの楽しみは、国内キッチンメーカーのほとんどが新製品を出展することだ、今回はWOODONEの新キッチンシリーズsu:iji(スイージー)、NORITZのEstudio BIREIなどが目についたのと、ヤマハが新しいシリーズ名「TOCLAS」を打ち出したことなどが面白い。
昨日から始まった渋谷東急ハンズ恒例のハンズメッセも覗いてきた。特設会場のキッチン用品もいろいろ目玉を打ち出しているが、画期的なものが少ない。ティファールの鍋などちょっと考えてしまうデザインと質感で、購入しても早々にキッチンのガラクタになりそうな商品が多すぎる。よーく考えてから購入されることをお薦めする。(hide)

I went to JapanKenzai in the 28th Building Materials Fair held at Tokyo Big Sight from early afternoon.
Last year, but could not see not with convenience, at a trade show lively this year, but it's fair to be overwhelmed by the spirit of the people of an invitation to participate, and the richness of its content and the large number of company exhibitors.
It would be able to see a variety of wood in this fair, what is the most fun lumber wholesaler exhibitors. There is fun to imagine that there will while watching the big plate, made ​​a counter of the kitchen and dining with this.
Most of the kitchen domestic manufacturers would be to exhibit new products, New kitchen series [su:iji] WOODONE fun one, this time more of this fair: if you had just seen and Estudio BIREI of NORITZ, Yamaha it has come up, such as "TOCLAS" is an interesting new series.

I have a look at this annual Tokyu Hands Shibuya Messe, which began yesterday. It also has come up with various eye kitchenware special venue, it's less revolutionary. There are too many products in design and texture, etc. I've been thinking about a little pot of Tefal, are likely to junk the kitchen to be purchased early. It is recommended that you purchase from good thinking. (hide)

 WOODONE [su:iji]
 Panasonic New IH Cooker
 TANICO New System Kitchen
 Cleanup New System Kitchen
 YAMAHA [TOCLAS]

Shibuya TokyuHands HANDS MESSE
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2012年8月23日

ツヴィリング包丁研ぎ教室

真夏の太陽が照りつける厳しい残暑が続きますが、昼過ぎから浅草合羽橋にあるツヴィリング社のショールーム店舗の2階で「 包丁研ぎ教室の第一回目」が開かれ参加してきた。9月から定例的に開催される予定だそうで、興味ある方はツヴィリングの公式サイト「Zwillingシャープニングクラス」から参加申込ができる。
かまた刃研社の三代目鎌田社長が講師を担当していただき、いわゆる天然砥石ではステンレス包丁を上手く研ぐことはできなくって、合成(人造)砥石のツインストンプロを使って研ぐと非常に上手く研げるということを教わった。これは驚きだった。
マイルドな研ぎ味の天然砥石には今もファンが多いそうだが、ステンレス鋼材の包丁に人造砥石が向いている理由は、材料のホワイトアランダム(白色酸化アルミニウム)の微粒子形状に刺があり、ステンレスでも手早く鋭利に磨き上げることができるのだそうだ。
Tomorrow is the harsh summer sun beat down follows, but I attended classroom "knife sharpener" on the second floor of the store is opened in Henckels Zwilling famous brand in the afternoon from Asakusa Kappabashi street.
Otherwise it will be held from September to regular, those who are interested can sign up from the site "Zwilling Sharpening Class" .
The third generation president Kamata will be happy to charge an instructor, and you can not sharpen a good knife stainless steel, whetstone natural so-called very well and sharpen with a twinstone professional grinding wheel synthesis I was taught that the gel. This was a surprise.
Grindstone natural taste sharpener mild but so many fans even now, there is a thorn in the shape of fine particles White alundum of material, why the grindstone artificial is facing the knife of stainless steel, stainless that said it can be polished to a quick but sharp.

持参した我が家の切れ味の悪くなった包丁も見事に回復して感激!
Thrilled to be beautifully restored knife sharpness was bad of I bring home!
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