2013年12月14日

今朝の干し柿とユーザー向けツナシマキッチンセミナー  

 今年の干し柿は岐阜の従兄から送られた渋柿と、ネットで購入した高知県の渋柿の二種類を干している。高知の渋柿は粒が小振りだったこともあって、同じときから干しているが大分大きさに違いが出てきている。
11時から恒例のユーザー向けツナシマキッチンセミナーが開かれ、今日は9名の方々に参加いただいた。いつものようにユーザーセミナーは盛り上がりをみせ、予定時間を2時間近くもオーバーしてようやく散会しました。ご参加いただいた皆様、長時間のセミナーでお疲れさまでした。ありがとうございました!(hide)

Persimmons this year is airing a two and astringent persimmon sent from the cousin of Gifu, of astringent persimmon of Kochi purchased on the net. Partly because the grain was a small-sized, astringent persimmon of Kochi is dried from the time the same, but the difference is coming out on the size Oita.

For users Tsunashima kitchen annual seminar is opened from 11:00, which had participated in the people of nine today. The show climax, user seminar was finally adjourned by over two hours near the scheduled time as usual. Everyone who participated, were cheers for good work at a seminar for a long time. Thank you! (hide)

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 理想のアイランドキッチンづくり極意・その2

2013年12月13日

エコプロダクツ2013

昼過ぎから東京ビッグサイトで開催中の「エコプロダクツ2013」を視察してきた。この展示会は年を追うごとに盛り上がってきており、今年の来客数もだいぶ増えている様子。2日目の今日は特に小学生や中学生などの子ども達の団体が課外授業で見学に来ているため、いつもの展示会とはかなり雰囲気が違う。
キッチンメーカーの出展はクリナップだけで先日発表したばかりのNewSSシリーズが出ていた。Panasonic、TOTO、東京ガス等も出ているがキッチンの出展はなし。
Fujituが野菜工場を出展していたのと、ブログに書いている生ゴミ処理機のシンクピアがクラレのブースの中に出展しているのが目立った。生ゴミ処理機の心臓に当たるハウスと呼ぶチップにクラレ製のクラゲールという最先端技術の素材が使用されているそうだ。(hide)

I've been visited being held at Tokyo Big Sight from early afternoon to "Eco-Products 2013". This exhibition has been raised with each passing year, how the number of visitors this year is also increasing considerably.
Since the organization of children, such as junior high and elementary schools is coming to visit in tutoring, especially today on the second day, the atmosphere is quite different from the usual exhibition.
NewSS series just announced the other day just Cleanup was out of the exhibitors Kitchen Studio. Panasonic, TOTO, Tokyo Gas, etc. are also out, but none of the exhibition kitchen.
Fujitu is and had exhibited a vegetable plant, Sinkpia of garbage disposal I'm writing a blog is exhibited in the booth of Kuraray. State-of-the-art material that Kurageru of Kuraray Co., Ltd. is it being used to chip called the House hits the heart of the garbage disposal. (hide)

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 理想のアイランドキッチンづくり極意・その2

2013年12月12日

JIDA Next Eco Design展とプロ向けツナシマキッチンセミナーとHOTNET忘年会

朝のうちOZONEで開催中のエコデザイン展会場のチェックに行ってきました。11月27日から12月17日までと会期が長い展示会ですが、いよいよ残すところ一週間を切り来週火曜日までとなりました。
まだお越しいただけていない方は,是非会場までお運びください。そしてご批判、ご意見を頂戴したいと思います。どうぞよろしくお願いします。

3時から恒例のツナシマキッチンセミナー。今日はプロ向けセミナーで7名の方に参加いただきました。クリスマスが近いということもあって特別に白ワインがついて皆さん大いに盛り上がりました。参加いただいた皆様、長時間お疲れさまでした!

6時半までツナシマキッチンセミナーが続いたあと、銀座コリドー街の「MAIMON」で7時から始まったHOTNETキッチンの忘年会にtamiと一緒に参加。この店はオイスターバーとしても有名で何度が来たことがある。旨い料理に舌鼓をうって今夜は一次会で失礼させていただいた。(hide)

I went to check the Next Eco Design exhibition venue held at OZONE the morning. Session is long exhibition and November 27 to December 17, but it was until Tuesday next week off and one week where they finally leave.
Those who do not take you yet, please carry it to the venue by all means. And I would like to give me criticism, opinions. Thank you very much.

Tsunashima kitchen annual seminar from 3:00. I had participated in the person of the seven in the professional seminar today. Swelling was greatly everyone white wine sticks specially partly because Christmas is close. And everyone who participated, it was a long time cheers for good work!

After Tsunashima kitchen seminar lasted until 6:30, and join together with the year-end party of HOTNET kitchen with tami which started from 7:00 in the Ginza district in the corridor "MAIMON". There is that the times came also famous as Oyster Bar This restaurant. I have let me rude in the primary meeting tonight with gusto to delicious cuisine.(hide)

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