2012年11月17日

手づくりベーコンの醍醐味

10月初めから下ごしらえを始め、塩漬け〜塩抜き〜風乾〜燻製の長い行程を経て、ベーコンができ上がった。
・10月13日いつもはハナマサで買っている豚の三枚肉を、小田急ハルク地下の売り場で買う。国産豚肉なのと脂身が少ないのが変更理由。
・10月14日天然塩をたっぷりとすり込み、ローズマリー、ベイリーフ、ブラックペッパーを重ねて、ピチットシートで包み、ジブロックに入れて冷蔵庫で塩漬け。
・11月13日丁度ひと月間塩漬けをした肉を、バケツに水をはって塩抜き2日間。
・11月15日干し柿と一緒に、干しカゴに入れて風乾する。一気に気温が下がったので風乾には最適。
・11月17日昼から雨が降り始めたので、燻煙作業にうつる。ブリキのバケツの中を電気コンロで80度に維持し、ザラメ砂糖とスモークウッドをセットして6時間温燻する。
・本日夕方6時過ぎ、燻製が完成!スライスして味を確かめる。極上のベーコンのでき上がりだ。(hide)

Start the preparations from the beginning of October, after a long process of air-dried and smoked, without salt salted bacon of the best has been completed.
・Buy, behind the counter in the basement OdakyuHalc, the pork belly which is always buy Hanamasa October 13. What is less fat pork and domestic reasons for the changes.
・Rub with plenty of natural salt-October 14, repeatedly rosemary, bay leaf, black pepper, wrapped in a PichittoSheet, salted ziblock put in the refrigerator.
・2 days without salt spring water to the bucket, and the salted meat between November 13, just a month.
・November 15, along with the dried persimmon, dried and air-dried into baskets. The optimum temperature to air dry, so I fell once.
・ Since it began to rain in the afternoon on November 17, moved to work smoke. Maintained at 80 degrees in an electric stove in a bucket of tin and hot smoked for 6 hours to set the coarse sugar and wood smoke.
6 pm today, too, smoked completed! Make sure to taste the slice. It's a superb Completion of bacon. (hide)
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トーヨーキッチン表参道に4つめのショールームオープン



インテンザ・オリジナルオーダーキッチン新登場!



2012年11月16日

デニカのblum60周年レセプション

6時半からオーストリア大使館商務部のマルティン・グラッツ参事官邸会場で、オーストリアのキッチン金具メーカー ブルム社の60周年記念レセプションが開かれた。
ブルム社からはゲハルト・ブルム社長も出席され、50人近い参加者の顔ぶれはキッチン業界で活躍する人たちも多く、大いに盛り上がった。
バイオリニストの石川綾子さんとピアニストの吉川亜矢子さんの素晴らしい演奏を聞きながらオーストリアのワインと料理をたっぷり堪能させていただいた。二次会は麻布十番駅近くのMancy's Tokyoで大いに盛り上がって昨夜に続いてシンデレラタイム!お疲れ様でした。

House Martin Gratz Counsellor at the venue of the Austrian Embassy Commercial Section, reception commemorating the 60th anniversary of the Austrian kitchen fittings manufacturer「 blum」 was opened from 6:30.

Nearly 50 participants faces many people working in the kitchen industry, greatly raised.
I was happy to enjoy plenty of wine and food while listening to the wonderful performance of Ayako Yoshikawa violinist and pianist Ayako Ishikawa. Cinderella time last night after-party following the highly excited by Mancy's Tokyo near Azabu Juban station! Were cheers for good work.
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トーヨーキッチン表参道に4つめのショールームオープン



インテンザ・オリジナルオーダーキッチン新登場!



2012年11月15日

朝日に輝く柿とツナシマキッチンセミナー

昨日夜なべをして皮を剥いた柿が、朝日に輝いている。渋みが抜けて甘くなるまでひとつき近くかかるが、極上の干し柿のでき上がりはこの季節一番の楽しみだ。
朝11時からツナシマユーザー向けキッチンセミナーと、午後3時半からクレドキッチンセミナーとふたつのキッチンセミナーが開かれた。ユーザー向けは最近顕著となってきた、新規需要のお客様が参加されるので、質問攻めに合うほどの人気のセミナーになってきた。
クレドのキッチンセミナーはプロ向けのセミナーだが、いろいろ学んでいただくことが多く、今日も大いに盛り上がった。ご参加いただいた皆様ありがとうございました。(hide)

Persimmon peeled to the night work yesterday, shining in the morning sun. It took nearly a month until the bitter sweet is missing, Completion of exquisite dried persimmons this season is the most fun.

Tsunashima Kitchen seminars from 11 am,  two seminars Credo Kitchen Seminar was held from 3:30 pm. Has been a remarkable recent customers new demand will be participating for the user, has become so popular seminars face a barrage of questions.
Seminars of Credo kitchen but professional seminars, often you learn everything, I was also very excited today. Thank you everyone who join us. (hide)



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インテンザ・オリジナルオーダーキッチン新登場!