2014年5月10日

ハナマサ買い出し

土曜日の今日は予定どおりに仕事がはかどっていないので出勤。夕方から久方ぶりに銀座ハナマサまで食材の仕入れに。消費税増税前に比べると100g88円だった豚バラ肉が109円(税別)に21円も値上がりしていた。23%もの値上げだ。
この値段だと西友などのスーパーとも差がなく、新橋まで脚を運ぶ魅力が薄れてしまう。只この店でしか手に入りにくい豚足、ハチノス、牛すじなどのモツ類はここまで来ないと揃わない。(hide)

Attendance work because not getting along as planned today on Saturday. The purchase of food to Ginza Hanamasa many days in the evening. 21 yen was also risen to (excluding tax) ¥ 109 is pork belly was 100g88 yen compared to the consumption tax hike before. 's Price increases 23% thing.
There is no difference with super such as SEIYU this price, attractive carrying legs to Shimbashi would fade. It is not aligned Motu such pettitoes hard to get only in this shop only, honeycomb tripe, such as bovine muscle is not come this far. (hide)
土曜日夕方の渋谷
花屋の前は母の日の前日で人だかり
外人客の姿を見かけることが多くなった
ハチ公前の人ごみは相変わらずだ
新橋からハナマサに向かう
ハナマサの前は観光バスの迎えを待つ大勢の中国人が
ハナマサは中国人銀座ツアーのコースに入っている
実質2割近くも値上がりしている
購入した食材は丁度合計10kg!!
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2014年5月9日

天候激変の一日!

ここ数日間、一日中風の強い日が続いているが、ランチタイムは日差しも暖かなので東急本店の屋上ランチ。いつもの泥武士の弁当が値段は750円で据え置きだが、容器がひとまわり小さくなっている。おかずが足りないので鶏の唐揚げ2個を別に追加したらこれが220円!なにッ、これひとつが110円!というわけで小計970円に消費税が77円加わって、合計1,047円!ついにランチ価格が千円オーバーの時代になってしまった。
先月から始まったSHIBUYA BBQ テラスも知名度が上がってきたのか、金曜日の昼真っから3組の団体がBBQで酒盛り。ランチを食べている我々のほうにまで焼き肉の旨そうな香りと煙が運ばれてくる。
良い天気と思っていたら3時半過ぎに一天にわかにかき曇り、真っ暗な空から土砂降りの雨に混じって雹が降ってきた。それも一時間あとにはすっかり晴れ渡り、6時過ぎには強い夕日がホテルの窓に反射してギラギラと輝いていた。激変の一日だった。(hide)


The past few days a strong wind all day is continuing , but the rooftop lunch Tokyu Dept. of sunshine so warm lunch time . Lunch of Dorobushi always stationary at 750 yen price , but the container has become one size smaller . 220 yen is this After I add two deep-fried chicken dish is not enough ! 110 yen, is this one ! Consumption tax is added 77yen to 970yen in the subtotal mean , total 1,047 yen! Lunch price has become the age of one thousand yen over at last .

Name recognition is what came up also SHIBUYA BBQ terrace that began last month , groups of three sets revel in BBQ from Tsu true noon on Friday . Smoke comes carried aroma and effect seems to roast until towards our eating lunch .

The firmament suddenly in 3:30 too and I thought good weather , hail was raining and mixed in the pouring rain from the dark sky . It is also blue sky completely after an hour , I shone glaringly strong setting sun is reflected in the hotel window at 6pm . It was the 1st of upheaval . (hide)

03:30pm
04:30pm
06:10pm
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2014年5月8日

COREDO室町と清水さんの傘寿展覧会

クライアントとの打合せが午前中あり、帰りにCOREDO室町の竣工したばかりの新しい店舗をのぞいた。テナントは日本各地の名の通った店が多くなかなかの賑わいを見せている。もっともお客はほとんど中高年の女性客ばかりだが、これだけ集客力があるのはさすが三井の実力か。
六本木AXISビル地下で今日から始まった清水吉治さんの傘寿(さんじゅ・八十歳)を祝うマーカースケッチ展を観にいった。会場では高波晃さんや木村戦太郎さんなど懐かしいデザイナー連中ともあったが、今夕もクライアントとの打合せが入っていたためパーティには欠席。(hide)

There in the morning meeting with clients, I looked into new stores just completed of COREDO Muromachi on the way back. Shop that has passed through the name of all over Japan is bustling quite many tenants. However I just middle-aged female customers most customers, but have the ability to pull in more customers or only this power of Mitsui indeed.
I went to see the marker sketch exhibition to celebrate the (Saint Julien-eighty years) Sanju Shimizu Yoshiji who began from today at Roppongi AXIS Building basement. There was also good old designer guys and Mr. SenTaro Kimura and Mr. Akira Takanami at the venue, but absent in the party for the meeting with the client came in this evening as well. (hide)

COREDO室町の奥にCOREDO室町2が開店し
右の木屋跡にはCOREDO室町3が開店
 三越も相乗効果で集客力が増えている
  ここへ来たらランチは大正レトロな好成軒
 日替わりランチはハムカツ、クリームコロッケとハンバーグ940円


 AXISビル地下のSYMPOSIA会場
清水先生と高波さんのツーショット
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