2014年1月4日

今日は岐阜へ!

昼過ぎの新幹線ひかりで、岐阜羽島へ。東京駅は昨日の火災の影響もまったく無く、平常どおりの込み具合だった。ランチは東京駅の駅弁。鮭・うに・いくら弁当の中身に「うに」も「いくら」もちらりとしか入っていなかった。途中の富士山は冠雪しているが、真っ白にまでは積もっていない。
ちょうど2時間で岐阜羽島に到着し、迎えにきてもらって従兄の家へ。早速ご先祖の仏壇にお参りしてこれから夕食。いろいろお世話になりますがよろしく!(hide)

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次世代のキッチンは「食べる場キッチン」



キッチンは「火の仕舞」が肝心です!

2014年1月3日

新年の初仕事と渋谷の街

昨年末から相談にのっている広尾のSさんのリノベーションキッチンデザイン計画の打合せが3時からあり、今朝から渋谷出勤。
昨日歩いた銀座と比べると渋谷の街は明らかに子どもたちの街だ。海外からの旅行者も大分増えてきた様子で景気回復を思わせる明るい笑顔の人が多い。今夜のニュースでは新年海外の証券株価が大分下がっている様で日本の週明けまで大分時間があるが、影響はどうなるんだろうか気になるところだ。(hide)

Is from 3:00 is a meeting of kitchen renovation plan of Mr.S's Hiroo listed in the design consultation from the end of last year, from Shibuya attendance this morning.
The Shibuya's city of children clearly in comparison with Ginza walked yesterday. People of bright smile reminiscent of economic recovery in the state of travelers from overseas has increased considerably in many cases. 
Have time until the beginning of the week, Japan Securities share price of New Year in the overseas have fallen as much in the news tonight, but it's the place to become What care I wonder be. (hide)

テーブルに飾っていた正月飾りを
スチールケースの上に移動して仕事開始!
 ハンズ前の交差点の人通りは少ない
 正月の渋谷センター街
 渋谷更級は今日から営業開始
 店内は中国人客の団体で混雑
 今日のランチは正月らしくニシン蕎麦
 ハチ公前のスクランブルも人出はそれほど多くなかった
 広尾のS邸はお屋敷街の一角
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2014年1月2日

浅草初詣と銀座天国の天丼と手羽先唐揚げ

沢山の方々から年賀のご挨拶を頂きました。ブログやFaceBookでお年賀の挨拶をさせていただくだけで、数年前から年賀状を出すことは控えさせていただいております。年賀状をお送りいただいた皆様には大変失礼とは存じますが、どうぞお許しください。

恒例の浅草寺への初詣も今年は山小屋に行かなかったので、正月の間に二人揃ってお参りに。相変わらずの大混雑で、雷門からだいぶ先から並び始めて1時間以上もかけてようやくお参りを済ませることができました。
帰りは銀座に立ち寄り、ショッピングを済ませたあと8丁目の「天国」で遅い目のランチ。家族が里帰りしている長男は皇居ランニングのあと合流して3人で天丼を頂いた。
浅草「葵丸進」のこってりした天丼も年に一度は食べたくなる味だが、天国の天丼もなかなか旨い。
今夜の夕食はhideの当番で、友人に教えてもらった名古屋名物の「手羽先唐揚げ」にチャレンジ。店で食べる味とは少し違うが、なかなか旨い唐揚げになった。ワインがすすむ。(hide)

I have received New Year's greetings from a lot of people . Just let me be the greeting of New Year's greetings in FaceBook or blog , I am allowed to refrain from issuing a New Year's card from a few years ago . It is proposed is very rude to everyone that were sent New Year's cards , but please forgive me please .

New Year's visit to SENSOJI Temple annual because did not go to the lodge this year, to pray all together two people during the New Year . In crowded as usual , I was able to dispense the bow finally over for more than an hour for the first sequence from the previous dive from KAMINARIMON .
Return lunch of 8-chome, after we stop by Ginza , was finished shopping in "TENKUNI " . Eldest son the family home on a visit I had a tendon in three people , which joined after the Imperial Palace running .
Tendon you stodgy Asakusa " AOIMARUSHIN " is also a taste that I want to eat once a year , but the tendon of heaven also quite delicious .

In the duty of hide, dinner tonight challenge of Nagoya specialty , which was brought to my friends in the " chicken wings fried chicken ." It is a little different taste to eat in the restaurant , but became quite delicious fried chicken . Wine progresses . (hide)

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