2013年5月18日

神代植物公園の薔薇

昨夜は遅くまで出稿作業が続いてようやく一段落したので、快晴の神代植物公園まで久しぶりにtamiと揃ってウォーキングを楽しんできた。
整備された武蔵境通り沿いの樹にサルスベリに似たピンクの花が満開だ。神代植物公園はチケット売り場に行列ができるほどの賑わいだった。今はちょうどシャクヤクの花が満開で、薔薇は一週間ほど盛りが過ぎていたが、満開のバラ園は人の波で驚かされた。
それにしても、本格的な一眼レフを構えるお父さんやお嬢さんたちの姿が多いのに圧倒される。
バラ園のベンチで持参した守口大根漬けの入った五穀米おにぎりをほおばる。やっぱり外で食べる食事は心地よい。
公園の中もバラ園から少し外れると武蔵野の面影を残す新緑の樹々から漏れる光の陰影が素晴らしい森林浴を提供してくれる。
帰りは深大寺と動物霊園にお参りを済ませた。それにしても我々と同年代と思われる人たちの多さに驚かされた一日だった。(hide)
Now that I have finally settled down advertising work continued until late last night, We've enjoyed walking Jindai Botanical Park of Sunny until aligned with tami for the first time in a long time.
Pink flowers are in full bloom on the tree of Tung Musashisakai street is fully equipped. Jindai Botanical park was crowded enough to be matrix ticket office. Rose garden in full bloom was surprised by the wave of people in particular.
 Rice balls filled with pickled  Moriguchi radish we bring in the rose garden bench. Meal to eat outside is pleasant after all.
Shadow of light leaking from the trees around the fresh green reminiscent of Musashino provide us a great forest bathing and deviates little from Rose Garden also in the park.
Return finished praying to the animal cemetery and Jindaiji. Even so, was the day they were surprised by the large number of people who seems to be the same age and we. (hide)



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2013年5月17日

RoyalGardenCafeのランチと鰹節

昨日の夜の雨が嘘みたいにカラッと晴れ渡った一日。こんな日のランチは当然アウトドアと思って昼前にはRoyalGardenCafeに行ったが、一瞬の差でテラスは満席。
テラスに一番近い外気を感じられるテーブルでパスタランチ。先日不味いと言ったパスタと同じメニューだった。
毎朝削る枕崎産の鰹節が、パックリとふたつに分かれてしまった。にんべんに持参したら、ここは骨に当たる部分で剥がれてしまったのですね。交換いたしますと言って新しい鰹節に交換してもらった。以前も買ったばかりの時は気づかないが使っているうちにふたつに分かれてしまう鰹節を交換してもらったことがあるが、外見だけでは判別できないこのような鰹節が出回ることは、にんべんや枕崎にとって不名誉なことだと思う。
品質管理を徹底してほしいと思う。(hide)

Day of rain last night is clear and crisp like a lie. I went to RoyalGardenCafe before noon at the thought of such a day lunch and outdoor course, terrace fully booked by the difference of the moment.
Pasta lunch at the table felt the air closest to the terrace. It was the same menu pasta I said the other day unpalatable.

Dried bonito of Makurazaki production to sharpen every morning, had divided into two and biting into. When I bring to NINBEN, here, did not you? Got off by part equal to the bone. I had to replace it with a new dried bonito to say I will exchange. Have you had to replace the dried bonito that would split into two before I noticed when I just bought earlier you are using, but it dried bonito like this you can not determine the only appearance hit you, for Makurazaki and NINBEN I think it's a disgrace.
I think I want you to thorough quality control. (hide)

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2013年5月16日

ツナシマ・ユーザー向けキッチンセミナーとドイツ夕食会

11時からツナシマキッチンセミナーユーザー向けが開かれ、6名の方々にご参加いただいた。昨日のプロ向けとはまた違った緊張感は、目前に迫った食器洗い機の機種決定で迷っておられる方が非常に多いことからもよく分かる。

雨の降り始めた6時半から六本木ヒルズにあるグランドハイアット東京2fの宴会場で、ドイツ ノルトライン・ヴェストファーレン州最大の都市ケルン市と京都市との姉妹都市提携50周年を記念して、ケルン市から来られた代表団と日本の財界人との交流を深めるための夕食会に招かれて参加してきた。今夜のメニューは、一皿目に自家製サーモンのマリネ ホワイトアスパラのブーケサラダ ベーコンのクリスピー、イベリコ豚ハム白インゲン豆と季節野菜のスープ、メインディッシュに牛フィレ肉のグリル 季節の温野菜、デザートにストロベリーのクーリー フロマージュブランムース。ご馳走たっぷりで今夜も体重計に乗るのが怖い。(hide)

 Tsunashima Kitchen seminars for users was opened from 11:00, I have you participated in the people of six.
The tension was also different from the professional yesterday, it can be seen well from the fact the person who folded a loss in model selection of dishwasher imminent is very large.

In the banquet hall of the Grand Hyatt Tokyo 2f in the Roppongi Hills, to commemorate the 50th anniversary of the sister city relationship with the Kyoto city and the city of Cologne, Germany NRW maximum from 6:30 that began to fall of rain, Cologne We have participated in the invitation to dinner to deepen exchanges with business leaders and Japanese delegation who came from the city.
Menu tonight, Marinated salmon,salad bouquet,Crispy bacon,tepenade cream,herb sause    Iberico ham,white bean and seasonal vegetable soup, Basil,Parmesan cheese    Grilled beef tenderloin,tarragon,Meaux grain mustard sause Creamed potatoes,steamed vegetable   Strawberry coulis, fromage blanc mousse and Coffee. Scared to ride on scales tonight at feast plentiful. (hide)

 NRW Dinner Party

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