2014年10月3日

旬の帆立貝とタイガー餃子

昨夜、帰宅してしばらくしたらキッチンからtamiのキャーと言う声が!
どうしたのかと思ったら”帆立をさばこうとしたら指をはさまれた”という訳で、旬の生きた帆立貝にナイフを入れて塩焼きに。焼きあがった上にバターを添えるだけの簡単料理だが、味のほうは極上の味。
ランチは先週オープンしたばかりで、2日前からランチを始めたという「タイガー餃子会館」へ。ランチメニューの一番上に書かれた「ぷっくり6P定食 880円」を注文。店内は混んでいてサービスに慣れていないからか、注文してから出てくるまでに30分以上待たされた。餃子の味は勿論我が家の手づくり餃子の足元にも及ばないが、まあ普通の味。餃子のミンチ肉にときどきコリッとした軟骨のような口当たりのものが混ざっていて、これがウリなのかもしれない。「龍の髭」が無くなってしまったので,中華風ランチを食べるのにはいいかもしれない。
今まで飲み屋だったステーキハウスの1階の大改装工事がほぼ完了。10月16日新装開店の「ツルハ」というドラッグストアが入るようだ。渋谷は三千里薬品やマツキヨをはじめドラッグストアの激戦区だが、この店の戦略が楽しみだ。(hide)

Last night, after a while I come home voice to say Kya~!! of tami from the kitchen!
Mean if I think what's going on called "sandwiched between my fingers if I try to open the scallop", grilled to put the knife into scallops a living of the season.
It's easy dishes only accompany the butter on top that was baked, but more of the taste of exquisite taste.
Lunch had just opened last week, that began lunch from 2 days to "Tiger Gyoza Kaikan". I ordered the "6P set meal 880 yen Plump" written at the top of the lunch menu. Do not accustomed to the service they are crowded, the store was forced to wait more than 30 minutes to come out until after my order. Taste of dumplings can not hold a candle to homemade dumplings at home of course, but the taste of ordinary Well. Those of the teeth touch, such as the cartilage was sometimes dumplings Nankotsu meat is mixed, this might be a sale. "RyunoHige" will have disappeared, it may be good to to eat a Chinese style lunch.

Large renovations on the first floor of the steak house was a bar until now almost complete. Drugstore of reopening October 16 called "Tsuruya" seems to enter. Shibuya's battleground of drugstore including MatsumotoKiyoshi and Sanzenri Yakuhin, but strategy of this shop I'm looking forward to. (hide)

 昨夜の帆立
 今日は30度近い暑さだったが、空は秋空
 初めて入ったタイガー餃子会館
 タイガー餃子会館のランチメニュー
 壁の虎の絵がヘタ過ぎ!
動物園でもっとスケッチをしてもらいたかった

 OUTBACKステーキハウスも再開するのだろうか?
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