2014年6月4日

生ハムとインテリアライフスタイル2014

今朝出勤前に宅急便で注文してあった「生ハムの原木」が届いた。冷蔵庫にそのまま入る大きさでないし、帰宅してからカット作業することに。
昼過ぎからビッグサイトで今日から始まったインテリアライフスタイル2014の視察に行った。ランチは地下レストラン街の「大景」でラーメンとえび焼売セット990円。以前に比べると少しましな味になった。唯一落ち着いて食事のできる和食屋がお気に入りだったが3ヶ月前に来たときから閉店したままで、そのあとが続かないようだ。
展示会はなかなか面白い出展もあり参考になることが多かったが、来場者数はそれほどでもない。出展社数は過去最大だそうだが、玉石混合の感は否めない。
会場では新潟三条オークスの渡辺部長にお会いして新製品「あくとりスプーン」をお土産に、フィスラージャパンの玉生副部長とritterのKlausRehm輸出部長、新潟刃物の長谷川社長と記念のスナップとお土産に「ritterのピーラー」をいただいた。
木屋のブースでは蝶の舞うセラミックナイフ「MINOVA」のデザイナー川合氏をショット。
帰宅してから、生ハムの解体作業、そのままホルダーに固定してスライスするが定石だが、真夏日が続く此の頃の陽気では部屋の中で保存はできないので、4.5kgの生ハムの可食部分を切り取り小分けして冷蔵庫へ。残りと骨はのこぎりで半分に切って冷蔵庫へ。
今晩は、葡萄と新タマネギを使った生ハムサラダを堪能。(hide)

" Raw wood ham " that had been ordered by courier service in before work this morning has arrived . That not a size to enter as it is in the refrigerator , or you can cut work after you return home .
I went to visit the Interior Lifestyle 2014 that began from today at Big Sight from early afternoon . Lunch 990 yen shrimp dumplings and ramen set of underground restaurant district in the " Daikei " . It became a bit better taste compared to previous . Remain closed from the time the Japanese Restaurant I can eat calmly only was the favorite, but came three months ago, after which seems to not last .
It would be helpful is also interesting exhibitors were many exhibitions , but the number of visitors is not less so . Exhibitors ' s said that the largest ever , but the sense of boulder mixing can not be denied .
Souvenir new product " Aku-tori spoon "
by to see you in Mr.Watanabe, director of Niigata Sanjo Oaks at the venue , and souvenir snap Mr.KlausRehm export manager of ritter, Miss.Tamanou Deputy Director of Fissler Japan and Mr.Hasegawa president of Niigata cutlery I had an " peeler ritter " .
Shot the designer Mr. Kawai ceramic knife dancing butterfly " MINOVA " in the booth of Kiya .

After I return home , demolition of raw ham , slicing with fixed to the holder as it is it's gambits , but it can not be saved in the room cheerful in the days of hot day continues, edible raw ham 4.5kg to the refrigerator to cut small portions part . Bone and the rest to the refrigerator and cut in half with a saw .
Tonight , and enjoy the raw ham salad that uses a spring onion and grapes . (hide)



 

一番の人だかりはLE KLINTのシェード作成の実演


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