2013年12月8日

今朝の干し柿とシクラメンとベーコンづくり

少し雲が広がる肌寒い朝の日曜日。干し柿が順調に熟成が進んでいます。
昨日買って帰ったシクラメンの花が朝日に輝いています。やっぱり師走に一番似合うのはシクラメンの花です。
ひと月ほどかかって、塩漬け〜塩抜き〜風乾という下ごしらえをしておいた三枚肉を燻製にして手づくりベーコンを楽しんだ。しっかりと下ごしらえしたベーコンのでき上がりは、味も香りも世界で一番旨いベーコンだと思う。(hide)

Sunday chilly morning clouds spread a little. Aging is well underway is dried persimmon.
Flowers of cyclamen who returned to buy yesterday is shining in the morning sun. Look good in most Shiwasu after all it is the flower of the cyclamen.

I enjoyed the homemade bacon in the smoked pork back ribs about a month at stake, had been the preliminary arrangements of salted-without salt and airdried.  I think the completion of the bacon that preliminary arrangements firmly, smell and taste delicious bacon's may be best in the world.(hide)

 塩を摺り込みハーブをのせ、
ピチットシートでくるんで冷蔵庫でひと月ほど塩漬け

 2日間流水で塩抜き
 網かごで1週間ほど風乾
 ブリキ缶にセットした電気コンロの上に
ザラメとヒッコリーのスモークウッドをセットし
風乾を終えた三枚肉を吊るして着火
 ブリキ缶はアメリカ製のゴミバケツ
この上から毛布をかけて燻煙中は保温する

 6時間の燻煙で手づくりベーコンの完成
 スライスして味見。
極上の味が口一杯に広がる!

至福の時
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