2013年12月15日

干し柿の試食とサフランのメシベ

順調に熟成が進んだ干し柿を試食した。岐阜の渋柿は280gから106gに、高知の渋柿は170gから61gに水分が抜けた。試しに切り分けてみると中はとろりとした状態で、渋みは全く無くなり最高のでき上がり。美味い!!渋柿というよりも熟柿と呼んだほうが良いのかもしれないが、サイトで調べると熟柿は甘柿が枝についたまま熟したもののことを呼んでいるようなので、やっぱり干し柿と呼ぶべきだろう。
サフランの花もそろそろ終わりに近づいて、メシベを集めてスパイスとして保存。(hIde)

 I tasted the dried persimmons ripening went smoothly. From 106g to 280g, astringent persimmon in Gifu was to dry out from 61g to 170g is astringent in Kochi. In the state of being a trolley during when I cut into trial, bitterness completion of the highest eliminated entirely. Delicious! !
I would rather call it ripe might be better rather than astringent persimmon, but ripe because it seems are calling those whose ripe persimmon is still attached to the branches If you look at the site, it will be referred to as a dried persimmon after all.
Flower of saffron also coming to an end soon, save it as a spice attracted pistil.(hIde)

  ****************************************************************
All About 最新記事のご案内です。興味ある記事をご覧ください。



キッチン ガイドhideの最新記事はこちらです!




次世代のキッチンは「食べる場キッチン」




キッチンは「火の仕舞」が肝心です!





新しいキッチンブランド「トクラス」新登場!






オーダーキッチンの落とし穴!「水の仕舞」が肝心です。


 理想のアイランドキッチンづくり極意・その2

0 件のコメント:

コメントを投稿