2014年9月23日

朝日新聞主催「キッチンセミナー」と秋分の日のおはぎ

快晴の朝11時から、吉祥寺駅前にあるリビングカルチャー倶楽部吉祥寺会場で朝日新新聞三鷹住宅展示場主催のキッチンセミナーを開き、20人以上の参加者で大いに盛り上がりました。既に新築計画の土地を持っておられ、これからハウスメーカーの選定に入る段階のお客様がほとんどなので、いきおいキッチン計画にも熱が入ります。
昼過ぎでセミナーを終え、吉祥寺の街中を散策。ランチはサンロード手前の路地裏にある「うな鐵」でうな重2,000円。渋谷駅前のうな鐵とはまったく関係ない店だそうで、うな重の味もこの店のほうが濃厚で旨い。
行列のできるメンチカツ屋も相変わらず健在で、祝日の今日は30人以上の人たちが黙々と並んでいる。その昔試しに食べたことがあったが、はっきり言って何が旨いのか分からないメンチカツに行列するのは理解できない。
戦後のバラック街が今も残るハモニカ横町の店は、数軒しか開いてなかったが、その中の「いせ桜」におはぎが並んでいたので土産に買って帰った。
この「おはぎ」なかなかの旨い味だった。(hide)

From 11:00 in the morning of sunny, open kitchen seminar Asahishin newspaper Mitaka housing exhibition hall hosted by Living Culture Club Kichijoji venue in Kichijoji Station, it was excitement in the participants of more than 20 people. Woven with the land of new construction already planned, customers of the steps into the selection of house maker now is because most heat into any kitchen plan momentum.
I finished the seminar in the afternoon, What's the streets of Kichijoji. Lunch is 2,000 yen Unaju in the alley behind the SunRoad in front "UNATETSU".
It seems the store has nothing to do with iron, such of Shibuya station, and delicious taste of Unaju also rich prefer this store.
Cutlet shop that can matrix is also alive and well as ever, people of more than 30 people are lined up silently today a public holiday. There was that it ate to try the old days, but to matrix cutlet I do not know what's delicious to say clearly I do not understand.
HarmonicaYokocho alley that barracks town of post-war remains even now, only a few doors did not open, but went back to buy the souvenir OHAGI because it was alongside of them in the "Isesakura".
It was delicious taste this "OHAGI" quite. (hide)

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