2014年6月28日

夏野菜が届きました!と大橋弘写真展「壺中の天」

岐阜の従兄から段ボール一杯の夏野菜が届きました。
トウモロコシ、茄子、キュウリ、インゲン、ピーマン、ジャガイモ、タマネギなどなど
嬉しい野菜ばかりです。
いつもありがとうございます。(tami)
友達から吉祥寺のマクロビ店「ヒトト」で開催中の大橋弘さんの写真展「壺中の天」を教えていただき、早速二人揃って拝見させていただきました。
「壺中の天」というのは「壺の中に、仙人のすむ別天地がある」という中国故事に由来する言葉だそうで、日本でも古来壺や甕にはいのちを再生する力があると信じられていたそうです。壺の中で醸される食材は発酵を経過してまったく別の極上の食べ物に変化します。
例えば、味噌、酢、漬け物などはその代表例ですが、その壺の写真展です。
一見の価値がありますし、戦前から存在するようなヒトトの店もいい味を醸し出していました。(hide)

Summer vegetables full of cardboard arrived from cousin of Gifu.
Corn, eggplant, cucumber, green beans, bell pepper, potato, onion etc.
It is only happy vegetables.
Thank you very much. (tami)
I teach "heaven of pot during" photo exhibition of Hiroshi Ohashi being held macrobiotic shop in Kichijoji "Hitoto" from a friend, we went today afternoon  immediately.
Believe By "heaven of pot in" the case were the words derived from the China Story "in the pot, another world inhabited by hermit there" and that there is power to play a life in jars and ancient vase in Japan seemed to be.
Food that is brewed in the pot will change to the finest food completely different and after the lapse of fermentation.
For example, miso, vinegar, and pickles is a typical example, but it is a photo exhibition of the pot.
It is worth a visit, and shop Hitoto as it exists before the war was also exudes good taste. (hide)




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