2014年2月23日

ペペロンチーノと今日の西友

休日は久しぶりにhideのランチ当番。ちょうど良い具合に熟成が進んでいる生ベーコンのパンチェッタと平麺のリングイネを使ってペペロンチーノを作った。カッペリーニのような細麺では歯ごたえが少ないが、3mm×1mm程度のリングイネはアルデンテが楽しめて旨い。勿論パンチェッタとニンニクの味が鷹の爪と相まって最高の味を醸し出してくれる。
夕方、西友まで買い出しに出かけた。PARCOの北側はまだ雪が残っている。調布でもこれだけ残っているから八王子や甲府はまだ相当大変だと思う。今年の冬はまだ一度も訪れていない茅野から山小屋周辺の雪も気になるところだ。西友の食品売り場は大分回復しているが、納豆、玉子、ヨーグルトなどは未だに棚ががら空き状態だ。(hide)


The lunch duty of hide for the first time in a long time holiday. I made peperoncino using the linguine and pancetta raw bacon aging is progressing in good condition just.
Crunchy small in the thin noodles such as Cappellini, but linguine of 3mm × 1mm about delicious aldente is enjoy. Taste of garlic and pancetta is me bring on the taste of the best coupled with takanotsume of course.
Evening, I went into town to Seiyu. Snow still remains north of PARCO. I think Kofu and Hachioji's very considerable yet this only because remaining in Chofu. This winter has just snow mountain hut near also worried about from Chino not visited even once yet. Food department of Seiyu has been much recovery, but natto, eggs, and yogurt's vacant state shelf still. (hide)

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