2013年12月23日

かつお節

2ヶ月前に「にんべん」に行ったら、改装工事中で買えず、前回は三越前の老舗「大和屋」で100g1,020円という超高級かつお節・キズものを買って帰ったが、こんなに細くなって指まで削りそうになるので、先日「にんべん」で購入してあった100g670円・これ一本で321g・2,258円という徳用本節を明日から使い始めることに。例によって硬絞りをしたサラシで巻き、ジプロックで密閉して冷蔵庫で保管する。細くなったかつお節はかつお出汁を取る。(hide)

When I went to the "NINBEN" two months ago, will not buy it for renovations, and went back to buy a super high quality dried bonito that 100g1, 020 円 venerable Mitsukoshi previous "Yamatoya", but is likely to cut up fingers tapered so and so, decided to start using tomorrow from this section of the economical 100g670 yen that had been purchased in the "NINBEN" the other day.
The wound in the SARASHI with a hard stop as usual, store in the refrigerator can be sealed with Ziprock. Dried bonito that narrowed take the bonito soup stock. (hide)
三越前の「にんべん」本店には「だし場」と呼ぶDashiBarがある
「にんべん」で一番高いかつお節が100g1,018円
道路側に並んでいるのが徳用かつお節
 今朝のかつお節
新しい徳用かつお節
 サラシに巻いてジプロック
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