2013年5月31日

水なすの季節

泉州・貝塚市にある北由(きたよし)食品から、泉州地方特産の旬の水なすの漬け物が届きました。早速今夜のプリモ・ピアットはこれ!
水なすはとっても柔らかく、手で縦割りにさいていただきます。ほのかな甘みとソフトな風味は他の茄子では味わえない水なすだけの醍醐味です。一日目は浅漬け、二日目、三日目が食べごろ、四日目になると少し辛くなるそうです。期日を過ぎた水なすは小さく刻んで水洗いしよく絞って生姜、ごま、かつお節などをかけて食べるといいそうです。(hide)

From the KITAYOSHI foods in the SENSYU-Kaizuka, pickled MIzunasu eggplant seasonal SENSYU local specialty arrived. Primo Piatto of tonight this immediately!
Very softly, Mizunasu eggplant will be happy to re-silo by hand. Flavor and soft faint sweetness is the best part of the only forms water not to be able to taste with eggplant other.
First day is likely to be a little spicy pickled, second day and third day becomes ripe, the fourth day. It is so good to eat over ginger, sesame seeds, and dried bonito and squeeze it well and wash in water carved small eggplant that it was past the due date. (hide)
 
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