2013年5月29日

ピンクの梅酒と完熟間近の枇杷

tamiはこの夏に出版予定の原稿の取材で一日忙しかったそうで、朝届いた赤い小梅も夜になってからようやく半量の2Kgだけを梅酒に漬込んだ。あとの残りは梅ジュースを作るのだそうだ。
今朝漬込んだ瓶を見たら、早くもホワイトリカーがピンク色に色づいていて美しい。これから一年以上漬込んだらどんな色になるんだろうか楽しみだ。
庭の枇杷の実がかなり完熟してきた。朝になるとヒヨドリたちがギャーギャー叫ぶので彼らもきっと完熟を待っているんだと思う。ギリギリまでどちらが待てるか?これから週末までが勝負どきのようだ。(hide)

Tami the case was busy day with coverage of manuscript to be published this summer, she soaked in plum wine only half of 2Kg finally red plum in the evening which arrived yesterday morning. Remaining after she told me that she make the plum juice.
When I look at the bottle soaked this morning, and beautiful white liquor is turn red and in pink as early. It's fun I wonder what will be color if soaking more than a year from now.
Loquat in the garden has been quite ripe. I think they also'm waiting for ripe surely Bulbul because they cry when it comes in the morning.
Which one can wait until the last minute? End of the week appears to be in game time now. (hide)

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