2013年2月24日

しおのかぞく「手づくりみそ教室」

tamiは、午後から始まるしおのかぞく「手づくりみそ教室」の準備のため、早朝から築地に出かけました。今日の味噌づくり教室に参加いただいた方はちょうど30人でした。皆さんとても熱心に体験していただいて感謝申し上げます。スタッフとしてお手伝いしていただいた皆様にも厚く御礼申し上げます。(tami)
hideは一日自宅で仕事。京王線の線路や架線の撤去が進み、電柱も撤去された。高架だった調布駅もほとんど姿を消した。
仕事の合間にランチや夕食を作った。鰹節の小さくなった残りを使って出汁を取り、割り下を作る。残った鰹はフードカッターで細かく刻み、ごま油と醤油で佃煮にする。昨日作った鯛の昆布締めで使った昆布を角切りにし、ちりめん塩昆布を作った。ホタルイカの酢味噌ぬたは買ってきたもの。
メインディッシュは鰺フライのデミグラソースかけ。どれも極上の味でした。(hide)

In preparation for the classroom "homemade miso" family of salt that starts in the afternoon, tami went out early in the morning in Tsukiji.
People who participated in today's classroom making miso was just 30 people. I sincerely thank you for your very hard experience. I Thank you to everyone that we have as a staff to help. (tami)
hide work at home one day. Removal of overhead wires and Keio line of progress, even poles were removed. I have almost disappeared Chofu Station was elevated.

I made ​​a lunch and dinner during work. Take the soup with the remaining smaller of bonito, make the soup. Bonito The remaining chopped in a food cutter, with soy sauce and sesame oil to tsukudani. Cut into square kelp kelp was used in the tightening of sea bream made ​​yesterday, I made a crepe salt kelp. Nuta vinegared bean paste of squid is what I bought.
The main dish was the source of the fly over Demigura mackerel. It was superb taste any. (hide)


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