2012年12月1日

干し柿がほぼ完成!と「かにすき」パーティ

今日から師走!あっという間に過ぎる日々の早さにあらためて驚かされる。
天気予報では朝から晴れというので、ベランダに取り込んであった干し柿を庭に出したが、空模様は芳しくない。昼前にはさっと雨が降り、あわてて再びベランダに取り込む。
干し柿のでき上がりもほぼ達成したようだ。不思議なもので2週間ちょっとで、こんなに甘く熟した柿ができる。太陽の力はスゴい!

長男から年末の挨拶に、越前かに問屋「ますよね」のズワイガニセットが届き、丁度次男のカップルが夕食に訪れてくれたので「かにすき」パーティを開いた。鍋でいただくカニも旨かったが、鉄板焼にしたズワイが一段と旨かった。デザートに今年初物の干し柿をいただく。極上の旨さだった。(hide)
Japanese call Desember SHIWASU! Surprised by the speed again to day-to-day passed quickly.
The weather forecast is sunny in the morning of that, but I had put out in the yard dried persimmons Hoshigaki capture the veranda, Its not good weather. The morning rain quickly, I incorporated into the veranda again in a hurry.
Seems to have achieved almost Completion of dried persimmons, I will feast on the dessert for dinner. A little wonder for 2 weeks, I can so sweet ripe persimmon. Amazing the power of the sun!

At the end of the greeting, snow crab set of "masuyone" arrives at the wholesaler or Echizen, a couple of second son was a party "favorite crab" because me to visit just to dinner from the eldest son. There was also delicious crab in the pot you, zuwai crab have Teppanyaki was more delicious. Hoshikaki of this year received the first fruits for dessert. It was the effect of the best. (hide)



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トーヨーキッチン表参道に4つめのショールームオープン


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