2012年9月15日

ハバネロの佃煮

残念なことに今年は激辛ハバネロの実がまったく実らなかった。ハバネロの苗は大きく育ったのだがなぜか花がひとつも咲かなかった。暑さのせいでぐったりしているハバネロを刈り込んで、よく洗い4時間ほど水につけておいてから、水気を切ってごま油をひいたフライパンで炒める。鰹節を加えて味付けをすれば極上のハバネロ佃煮のでき上がり!
ハバネロがあんなに辛いから葉も少しはピリットしているのかと思ったが、まったく穏やかな味。ラー油を加えても良かったかもしれない。(hide)

Real spicy habanero I did not quite bear fruit this year unfortunately. Why did not even one flower bloom habanero seedlings, but he grew up big.
I fry in a pan minus the sesame oil in the habanero pruning that is limp because of the heat, Fry it in a pan with the sesame oil pulled from the water soak for about 4 hours wash well, turn off the water.
Completion of the finest habanero tsukudani if the seasoning by adding slice dried bonito!
I think whether you're a little spicy habanero leaves also because so much spicy, mild taste at all. It may be added chili oil was good. (hide)
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