2012年8月10日

ホップの苗とOSOROイベント

立秋を過ぎて二日ほど、朝晩がずいぶん涼しくなった。今週からは朝晩の通勤客もぐっと減って、通勤が楽になって嬉しい。
渋谷のバルコニーガーデンでは、今年春に植えたハバネロが失敗したあとしばらく放置していたが、8月に入ってからビールづくりに使われる「ホップ」を植えた。
真夏の酷暑の中でなんとか耐え抜いて根付いたのか、元気に伸び始めた。
名札に書かれているグリーンカーテンにはほど遠いが、珍しい苗なのでこれからどう育つのか楽しみだ。

午後7時から道玄坂上にあるユニークな工房カフェ「FabCafe」会場で、今年春のインテリアライフスタイルフェアで好評だった鳴海製陶のユニークな食器「OSORO」を使ったコラボレーションイベントが開かれた。ロフトワークの林千晶氏が司会でクリエイティブディレクターの田子學氏を中心に鳴海製陶の技術者たちを交えたトークセッションはなかなか面白かった。(hide)

About two days, morning and evening was quite cool too the beginning of fall. From this week is also much reduced in the morning and evening commuters, glad it is easier commute.
Garden on the balcony in Shibuya, which had been neglected for a while after the habanero was planted in the spring has failed this year, planted a "hop" to be used in making beer since the beginning of August.
What are rooted somehow endured blistering heat of midsummer in, and began growing healthy.
Green curtain has been written to tags, but far, I'm looking forward to what we do now because the seedlings grow rare.

 "FabCafe" is a workshop cafe on dogenzaka. From pm7 collaborative event with the unique dishes of Narumiseito was popular in the Interior Lifestyle Fair was held this spring. Loft works Mr. Chiaki Hayashi talk session with the inclusion of those is centered on technology stuff of Narumiseito and creative director moderated  Mr. Manabu Tago was quite interesting. (hide)
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