2014年6月14日

食虫植物とヘルシーランチ

大阪の友人に教えてもらった食虫植物の苔玉「ネペンテス」と「モウセンゴケ」が届いた。殺虫剤の類いはできるだけ使いたくないので、食虫植物で本当に蠅や蚊を食べてくれると嬉しいんだが。
今日は自宅で仕事。ランチタイムに紫色の小蕪「あやめ雪」が残っていたので塩漬けに。ランチは岩手産大葉の「ロメインレタス」を皿に敷き詰め、手づくりのパンチェッタとガーリックでオーガニックパスタのチーズ・ペペロンチーノ。でき上がりは我ながら感動するような旨さ、結構でした。(hide)

Moss ball of carnivorous plant, which was brought to my friends in Osaka as "Nepenthes", "sundew" has arrived. I do not want to use as much as possible the kind of physician insecticide, although I'm glad they eat mosquitoes and flies really carnivorous plant.
The work at home today. Salted small turnips purple "Ayameyuki" because it was left in the lunch time. Spread all over the dish of the Iwate large leaf "Romaine", lunch Cheese peperoncino of organic pasta with garlic and pancetta handmade. In fact, was quite as impressed with us is finished. (hide)


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